Welke Computer moet ik kopen?

Misschien dat de vraag “Welke computer moet ik kopen?” anders gesteld moet worden. Het gaat tenslotte niet om mij, maar om jou als lezer te helpen met de juiste keuze te maken bij het kopen van een nieuwe computer. De vraag is eigenlijk: Welke computer heb je nodig? Daarover later meer.

In Nederland heeft ieder huishouden tegenwoordig minimaal één of meerdere computers. Dus het komt regelmatig voor dat je een nieuwe nodig hebt. In de periode dat je een computer hebt kan het zomaar zijn dat je als computergebruiker andere behoeftes krijgt.

Ik zal je in dit artikel meenemen in het denk- en zoekproces zodat jij straks zonder keuzestress de juiste keuze maakt en binnenkort met die nieuwe computer aan de slag kunt gaan.

Welk computer moet ik kopen e-commerce

Stel jezelf de juiste vragen

Het allereerst wat je moet doen is een pen en een velletje papier en ga even rustig zitten. Schrijf voor jezelf de volgende vragen op en beantwoordt ze:

  1. Wat wil je met de computer doen?
  2. Moet de nieuwe computer draagbaar zijn of niet?
  3. Wat is maximale bedrag dat ik wil uitgeven?

Deze vragen zijn ontzettend belangrijk bij je zoektocht naar nieuwe computers. Want als je draagbare computer nodig hebt dan ga je geen logge desktop pc kopen toch? Je gaat ook niet naar computers kijken die over de 1000 euro zijn als je budget maar 600 euro is.

Een nieuwe pc kopen is niet makkelijk, maar kan wel makkelijker worden gemaakt als je weet wat je zoekt. Ik ga ervan uit dat de antwoorden op de eerdere gestelde vragen je het inzicht geven waar je naar moet zoeken. Laten we daar mee verder gaan.

1. Wat wil je met je nieuwe computer kunnen doen?

Een belangrijk aspect is natuurlijk dat je weet waarvoor je de nieuwe computer gaat gebruiken. Met deze kennis kan je gerichter zoeken in de grote hoop met mogelijkheden.

Stel je gaat je computer gebruiken voor videobewerking, dan kan alle computers zonder krachtige processor en grafische kaarten al wegstrepen. Die vallen af. Je moet dan echt een grafische pc kopen.

Ga je hem alleen gebruikt voor de basistaken, zoals tekstverwerken, videostreaming en internetten, dan heb je geen dure computer met krachtige processoren en grafische videokaart nodig.

Video bewerken

2. Moet je computer compact en makkelijk om mee te nemen?

Ook hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Heb je groot scherm nodig en heb je vaste werkplek, dan kan je prima een desktop aanschaffen. Een belangrijk voordeel voor een desktop is dat je deze makkelijk kan upgraden i.v.m. de ruimte en bereikbaarheid binnen de computerkast.

Een nadeel van een desktop is dat deze vaak log zijn en dus niet makkelijk te verplaatsen zijn.

Moet je computer wel draagbaar zijn, dan heb je eigenlijk twee opties.

  1. Laptop
  2. Tablet

Als je bijvoorbeeld niets ander wilt doen dan simpele spelletjes spelen en een beetje Netflix kijken, dan heb je genoeg aan een tablet. Deze zijn in het algemeen goedkoper dan een budget laptop.

Wil je iets meer kunnen dan kan je beste een laptop kopen. Maar welke laptop moet je dan kopen? Daar heb je twee varianten. Een Chromebook of een Windows laptop.

Wil je ook nog video en/of foto’s bewerken dan heb je daar ook weer twee mogelijkheden. Een Windows laptop of een Apple MacBook.

Welke computer moet ik kopen macbook air
MacBook Air ©Bol.com

3. Wat is het maximale bedrag wat je kunt uitgeven?

Dit is natuurlijk het belangrijkste aspect voor de aanschaf van een nieuwe computer. Je budget bepaalt eigenlijk voor 80% je mogelijkheden. Heb je 300 euro, maar je wilt video’s bewerken, dan heb ik maar één advies. Nog even doorsparen.

Stel je hebt een budget van 1500 euro, maar je hoeft niets aan videobewerking te doen, dan hoef je die 1500 euro niet volledig uit te geven. Aan de meeste laptops of computer zit al rond de 700 euro met een zeer goed product.

Ben je een Apple fanaat of je vindt een macOS gewoon fijn werken, dan heb je genoeg aan een MacBook Air.

Heb je een beperkt budget en je hebt genoeg aan een Tablet, kijk dan even hier.

Welke computer moet ik kopen apple iPad 2020
Apple iPad 2020 ©Bol.com

Hoe een nieuwe computer kopen in 2021?

Nu je weet wat je ongeveer nodig hebt is het tijd om je product bij de juiste winkel te vinden. In 2021 zal een groot deel van onze aanschaf via online winkels moeten gaan vanwege de maatregelingen van de Covid-19 epidemie. Dus je ontkomt er bijna niet om je nieuwe computer online te kopen.

Het is natuurlijk handig om te weten bij welke online winkels je dan het beste terecht kan voor je producten.

Bij aanschaf van producten zoals een Laptop, PC of tablet adviseer is eigenlijk altijd twee winkels. Coolblue en Bol.com.

Om je te helpen heb ik alvast de juiste pagina met de juiste zoekopdrachten voor je klaargezet voor zowel Coolblue als bij Bol.com. Je hoeft dan alleen maar aan te geven in de filter wat je maximale budget is.

Online je computer aanschaffen bij Coolblue!

Je bent er nu klaar voor om je keuze te maken. Klik op de ik wil shoppen knop om verder te gaan naar Coolblue

Online je computer aanschaffen bij Bol.com!

Wil je ook nog even bij een ander Webshop kijken. Klik op de ik wil shoppen knop om verder te gaan naar Bol.com

Ter afsluiting

Ik hoop dat je ik je geholpen hebt om je keuze gemakkelijker te maken. Ik snap dat het nog steeds niet makkelijk is, maar ik verwacht echt wel dat je nu zonder die keuze-stress je computer kunt aanschaffen.

Alvast veel plezier met je nieuwe aankoop en als je nog vragen hebt stel ze gerust onder aan deze pagina.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.