Tweedehands spullen kopen: Bij welke webshop kan je terecht?
In deze Covid-19-pandemie hebben online webshops flinke omzet behaalt, doordat men niet meer fysiek naar winkels kon. Maar mensen zijn ook op zoek naar mogelijkheden om online tweedehands spullen te kopen.
Ik heb de afgelopen tijd online onderzoek gedaan naar mogelijkheden van kopen van tweedehands spullen. Niet via particulieren, maar via officiële webshops.
Er wordt via populaire websites zoals Markplaats.nl regelmatig fraude gepleegd waardoor de koper wordt benadeeld. Natuurlijk doen dit soort platforms hun best om deze fraude te bestrijden, maar je bent bij een commerciële webshop altijd veiliger.
Ik heb de ideale webshop gevonden voor tweedehands artikelen, waarbij je op een goedkope en duurzame manier producten tweedehands kan kopen. Voordat ik je laat weten welke webshop dit is wil je meenemen in een aantal zaken.
Waar moet je naar kijken en wat moet je doen om te voorkomen dat je een verkeerde aankoop doet? Ook neem ik je mee welke soort producten je kunt kopen en wat de beste webshop is voor tweedehands spullen. Ook wel tweede kans genoemd.
Is je laptop aan vervanging toe dat is dit een artikel dat je niet mag missen.
Weet je niet of je laptop aan vervanging toe is? Lees dan deze blog om meer te weten te komen.
[ez-toc]Waar moet je naar kijken als je tweedehands spullen gaat kopen?
Het kopen van tweedehands spullen werkt net even anders dan het kopen van een nieuw product.
Een nieuw product komt uit de fabriek en is netjes ingepakt. Daarbij weet je zeker dat het product niet eerder is gebruik. Je kunt er dus vanuit gaan dat het product doet wat er beschreven is op de verpakking zonder concessies.
Bij een tweedehands artikel is het product uit de verpakking geweest. Is het product gebruikt en wil je dus zeker weten of het product niet beschadigd is en dat alle functie van het product nog 100% werken.
Daarnaast heb je bij sommige producten ook accessoires en die wil je natuurlijk er ook zoveel mogelijk erbij hebben. Maar niet als het gebruikte oordopjes zijn natuurlijk.
Als ik ga kijken naar een tweedehands product via Marktplaats dan is het vaak niet duidelijk wat de staat is van het product. Even overal naartoe rijden om te kijken hoe het product eruitziet is niet te doen.
Ik woon zelf in Noord-Brabant en om nu naar Groningen te rijden voor een kinderfietsje voor mijn zoon is een beetje te gek. Daarom ben ik gek op commerciële webshops die tweedehands spullen verkopen.
Bij de webshop die ik verderop in dit artikel ga noemen wordt bij het artikel vermeld wat de status is van het artikel en/of er gebruikerssporen op zitten. Ook wordt er vermeld waarom het product een tweede kans verdient.
Daarnaast zijn sommige producten niet eens echt gebruikt. Dit komt omdat deze producten soms geretourneerd zijn door verkeerde aankoop of restpartijen. Hierdoor kan je tegen een flinke korten een aankoop doen.
De belangrijkste dingen die ik altijd controleer voordat ik een aankoop doe:
- Is het product beschadigd?
- Is het product eerder gebruikt of restpartij?
- Werkt het product nog volledig? (Via de webshop die verderop zal verklappen altijd)
- Google de productnaam om te controleren of hij voor dezelfde prijs ook nieuw te kopen is.
Bevallen deze punten me, dan ga ik over tot aankoop.
Hoe kun je zien of een product beschadigd is bij een tweedehands webshop?
Het controleren van beschadiging is natuurlijk een must. Op basis van de beschadiging bepaal je namelijk of je het wil kopen en tegen welke prijs.
De webshop die ik adviseer laat het zien met gradaties. Dit wordt alleen gedaan bij elektronica. De overige producten zetten ze in de beschrijving waarom het product een tweede kans krijgt.
Bij smartphone geven een B-grade voor onbeschadigd/ refurbished. Zit er minimale beschadiging op dan krijgt het product B-grade. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nooit een B-grade product ben tegengekomen. Met name omdat mijn geadviseerde webshop alleen kwaliteitsproducten verkoopt.
Bekijk ook de foto’s goed en gelukkig kan je de producten ook gewoon weer retourneren als ze niet bevallen.
Zoals het met alles situaties in het leven is, geldt dit ook voor tweedehands spullen. Als het te mooi om waar te zijn, dan is dit vaak ook zo. Daarom koop ik liever bij een webshop dat via een marktplaats, omdat daar geen valse beloftes worden gedaan. Nou ja bij de webshop die ik adviseer in ieder geval niet.
Waarom ik deze webshop adviseer?
Deze vraag kan ik makkelijk beantwoorden. Wij bestellen met zijn alle miljoenen producten in een week en niet alle producten zijn naar tevredenheid. Deze worden geretourneerd. Webshops zitten met deze producten in hun maag.
Soms liggen deze producten lang met een laag stof in een magazijn en wordt uiteindelijk vernietigd. De webshop dit ik adviseer zorgt er dus voor dat je duurzaam bezig bent als je dit soort producten aanschaft.
Daarnaast bieden ze kwaliteit en heb je vaak ook gewoon nog garantie op het product. Je kunt aan de productomschrijving zien of het product nog garantie heeft.
Dus kort samengevat. Ik koop bij deze webshop omdat:
- Het duurzaam is om producten via dit soort platforms te kopen.
- Het product goedkoper is. (Tja, ik blij een Nederlander)
Ondanks dat het tweedehands is nog steeds aankoopgarantie en in sommige gevallen fabrieksgarantie.
Wat voor producten verkopen ze?
Dat is een behoorlijk lijst om eerlijk te zeggen en je moet er natuurlijk wel vanuit gaan dat zie altijd producten voorhanden hebben. Je kunt dat je e-mailadres achterlaten zodat je een bericht ontvangt zodra het product beschikbaar komt. Maar hieronder een lijstje.
- Auto en Fiets (dus niet daadwerkelijk een auto, maar wel accessoires voor een auto.)
- Elektronica
- Kinderartikelen
- Tuin
- Kleding
- Hobby en sport
- Gereedschap
- Mooi en gezond
- Wonen en koken
- Huis en Tuin
Ben je nieuwsgierig geworden? Klik dan hier en wie weet kan je een leuk product vinden.
Om welke webshop heb ik het nu heel de tijd?
In het hele artikel verwijs ik steeds naar één specifieke webshop. Deze webshop adviseer ik natuurlijk niet voor niks. Uit eigen ervaring weet ik dat deze webshop nakomt bij wat ze zelf zeggen op hun website.
Daarnaast heeft deze webshop ook een fantastische klantenservice. Ik heb ze één keer nodig gehad omdat er iets niet goed was gegaan met de bestelling. Na contact werd het direct in orde gemaakt. Ik kan wel zeggen dat ze een vergelijkbare kwaliteit leveren zoals Coolblue.
Ja, dan natuurlijk de onthulling van de webshop waar ik het over heb. Het gaat hier om:
Huh wat!? Nog nooit van gehoord. Ik tot een aantal maanden geleden ook niet. Dit komt omdat ze op moment van schrijven nog maar 3 jaar bestaan. In 2018 zijn ze gestart met als doel een innovatie te creëren in de internet-retourmarkt. Inmiddels is het een volwaardig bedrijf met een volwaardige webshop en klantenservice.
De naam 2dekansje.com zegt het eigenlijk al. Deze webshop biedt de producten een tweede kans om verkocht te worden. Daarbij is het natuurlijke een duurzame oplossing vergelijken met het vernietigen van een product. Hieronder een quote vanaf hun website.
2dekansje.com is de duurzame marktplaats voor internetretouren en restvoorraad, ook wel tweedekans-producten genoemd.
Wat is een tweede kans product?
Er zijn eigenlijk meerdere soorten antwoorden op. Maar om een zo een overzichtelijk beeld te geven krijg je hieronder een lijstje van mij:
- Geretourneerde producten
- Restpartijen
- Refurbished
Geretourneerde producten
Dit zijn producten die geretourneerd zijn door een koper, omdat het product niet aan de wensen voldoet. Deze producten zijn dus nog nieuw, maar uit de verpakking geweest. Deze producten komen het meest voor.
Er wordt bij dit soort producten altijd duidelijk aangegeven wat de kwaliteit is en/of er geen gebruikerssporen op zitten. Altijd wel prettig om te weten.
Restpartijen
Een restpartij komt voor als een webshop een bepaald merk of type uit het assortiment haalt. Soms blijven er dan restanten over op de webshop. Dit kan bijvoorbeeld met kinderwagens het geval zijn. Deze restpartij wordt dan voor een gereduceerd tarief verkocht.
Restpartijen komen ook veel voor en soms worden deze spullen dus ook vernietigd, terwijl je er nog genoeg mensen blij mee kunt maken. Hoe fijn is het dan dat er een webshop is die dit dan verkoopt. Dit is naar mijn idee dus een duurzame onderneming.
Refurbished
Eigenlijk is dit een soort product dat je eigenlijk alleen maar in de elektronica tegenkomt, zoals Smartphones, Tablets en soms zelfs laptops.
Refurbished producten zijn producten die eerder zijn gebruikt en na bijvoorbeeld een jaar worden ingeleverd tegen een nieuw model. Het oude model wordt helemaal schoon en gemaakt en soms worden onderdelen vervangen zoals een batterij van een Smartphone zodat je zonder problemen nog iemand blij kunt maken met een telefoon.
Daarnaast worden schermpjes vervangen met een nieuwe, zodat er geen krasjes op zitten. Toch wel prettig als je iets koopt dat het er nieuw uitziet.
Is een tweede kans product betrouwbaar?
Bij 2dekansje.com wel! Ze hebben een zeer strenge kwaliteitscheck voordat ze een artikel op de website plaatsen. Ze leggen het ook op hun website uit. Zoals de onderstaande quote.
Alle internetretouren of tweedekansjes worden altijd goed gecontroleerd op eventuele schade en volledigheid. Dit geldt zowel voor het artikel als de verpakking. Op het moment dat wij het product hebben gecontroleerd en wij ervan overtuigd zijn dat het tweedekans artikel weer nieuw, als nieuw of in goede staat kunnen aanbieden, dan plaatsen wij het artikel op 2dekansje.com als tweedekansje.
Daarnaast is het goed op te weten dat de normale aankoop garantie geld zoals bij het ook werkt bij een aankoop van een nieuw product. Controleer wel altijd of er ook nog fabrieksgarantie op het product zit.
Is 2dekansje.com de enige webshop waar je retour producten kunt kopen?
Absoluut niet. Eigenlijk hebben alle bekende webshops wel een eigen tweede kans assortiment, maar die zit vaak verborgen.
Kijk maar eens op de onderstaande afbeelding. Daarin zie je bij Coolblue dat de tweede kans behoorlijk verstopt zit.
Ook bij Bol.com hebben een assortiment met tweede kans deals of zoals zij dat noemen retourdeals. Kortingen kunnen soms oplopen tot 60%. Via de onderstaande link kan je eens kijken of er wat leuks tussen zit.
Kijk gewoon eens rond op de bekendere webshops en je ziet eigenlijk dat die retourdeals een doorn in het oog zijn voor de webshops. Ze weten eigenlijk niet wat ze ermee aan moeten. Gelukkig weten ze dat bij 2dekansje.com wel.
Conclusie tweedehands spullen kopen
Het kopen van tweedehands spullen hoeft allemaal niet eng te zijn. Heb je geen vertrouwen in de marktplaatsen waar regelmatig fraude wordt gepleegd dan kan je altijd nog terecht bij de commerciëlere webshops.
Belangrijk is wel om na te wat voor soort tweedehands het gaat. De meest voorkomende zijn geretourneerde producten. Maar ook restpartijen. Wat je in mijn ogen niet als tweedehands mag zien. Ook refurbished producten worden steeds meer aangeboden.
We noemen deze producten voor het gemak geen tweedehands meer. Tweede kans lijkt mij meer gepast. Vaak worden de producten ook als tweede kans aangeboden op de bekende webshops.
Wil je toch kijken bij een webshop die gespecialiseerd is in tweede kans producten en die een strengen kwaliteitscheck hanteren voordat een product op de webshop wordt geplaatst dan is mijn advies om eens een kijkje te nemen bij 2dekansje.com
Deze webshop zorgt ervoor dat je voor gereduceerd tarief een duurzame aankoop doet. Veel geretourneerde producten belande bij de vernietiging of liggen te verstoffen. Dit is natuurlijk zonde.
In de huidige tijd waar we steeds met de neus op de feiten worden gedrukt over ons gedrag op deze planeet, kunnen we met zijn allen toch een bijdrage leveren, zodat we stap voor stap verduurzamen.
Ik ben zeer benieuwd naar jouw ervaringen met het kopen van tweede kans producten. Laat het me weten door een reactie te plaatsen onder dit artikel.