Geretourneerde producten kopen | Waarom je het wel zou moeten doen?

Koop jij wel eens geretourneerde producten of is dit iets waar je nooit aan gedacht hebt? Ik tot voor kort niet en eigenlijk ben ik daarna gaan nadenken waarom ik dat niet eerder had gedaan. Eerlijk is eerlijk. Geretourneerde producten kopen gaat op dezelfde manier als met een gloednieuw producten alleen betaal je er soms een stuk minder voor. 

Ik ben in onderzoek gegaan of er een grote markt is om online 2e kansjes te vinden. Ook dit is natuurlijk een onderdeel wat je met je computer prima kunt doen. 

Op Computer Uitleg.nl is het natuurlijk het doel om dan uitleg te geven hoe iets werkt

In dit artikel ga ik je uitleggen waar je 2e kansjes kan vinden. 

Aan het einde van dit artikel zal ik nog wat linkjes achterlaten naar plekken waar je makkelijk geretourneerde producten kan vinden. Lekker makkelijk toch?

[ez-toc]

Waarom er een drempel is om geretourneerde producten te kopen?

Ik ben eens nagegaan bij mijzelf waarom ik niet eerder geretourneerde producten heb gekocht en eigenlijk was er maar één antwoord te bedenken en daar schaamde ik me eigenlijk wel voor. Omdat het uit de verpakking is geweest!!

Is dat nu echt wel zo erg? Indien er geen schade aanwezig is en puur het verpakkingsmateriaal verwijderd is, kan dit dat kwaad? Is het product dan minder goed? Nee tuurlijk niet.

Vele webshops noemen dit soort producten 2e kansjes. Met andere woorden voor een gereduceerd tarief kan je dus een product kopen die geretourneerd is door een eerdere koper. 

Als je een 2de kans product koopt ben je niet alleen duurzaam bezig, maar ook goedkoper uit en dat puur omdat de oorspronkelijk verpakking open is gemaakt. Daarnaast gelden dezelfde voorwaarden als het aanschaffen van een nieuw product, waardoor je deze nog kan retourneren als het product niet aan je verwachtingen voldoet. 

geretourneerde producten kopen bezoring

Zijn er veel producten die aangeboden worden als 2e kansje?

Ja dat zijn er zeker. Er zijn complete pakhuizen vol met geretourneerde producten die aangeboden worden om alsnog verkocht te worden. 

Lees het volgende artikel van Marketingfacts eens: https://www.marketingfacts.nl/berichten/een-tweede-leven-voor-geretourneerde-producten

Het lastige is dat niet iedere webshop hier open en bloot dit promoot op zijn website. Vaak is er ergens een linkje in een verdomhoekje gestopt en kom je er soms eentje tegen. Waarom is na mijn onderzoek niet duidelijk geworden, maar vermoedelijk omdat de marge kleiner is op dit soort producten.

Wat goed om te weten is dat deze producten bij aanschaf nog steeds vallen onder de consumentenrechten, waardoor je recht hebt om het product binnen een termijn te mogen terugsturen.

Dus ik zou zeggen probeer het gewoon eens uit. 

Welke voorbeelden zijn er van Webshop?

Ik denk de bekendste webshops op dit moment die 2e kansjes aanbiedt is toch wel Coolblue. Voor vrijwel elk assortiment is er een tweedekans rubriek zoals ze dat zelf noemen. 

Daarnaast heeft ook Bol.com een Retourdeals pagina verstopt waar alle geretourneerde producten aangeboden worden. 

Verder zijn er ook gespecialiseerde webshops die geretourneerde producten aanbieden. Eén daarvan is 2dekansje.com. Dat is naar mijn menig de plek als je letterlijk op zoek bent naar een 2de kansje. Een ontzettend groot assortiment in verschillende categorieën. 

Ik zou zeggen pak je 2de kansje. Wie weet dat een product met flinke korting die gloednieuw is, maar met een open verpakking. 

Geretourneerde producten kopen 2dekansje.com

Bekijk hieronder een korte video met echte voorbeelden:

Conclusie geretourneerde producten kopen

Het kopen van geretourneerde producten is iets waar je echt niet bang voor hoeft te zijn. Je hebt alsnog een aankoopgarantie bij de webshops die ik in dit artikel hebt genoemd, maar mocht je bij een andere webshop willen kijken, dan raad ik aan om de website goed te bestuderen. 

Wil je eens kijken of er iets interessants tussen zit dan hieronder de drie linkjes naar de webshops voor de 2de kansjes. 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.