Hoe je Lastpass gebruikt met Google Chrome

LastPass gebruiken met een browser zoals Google Chrome werkt fantastisch! Je hoeft niet meer elke keer een wachtwoord in te voeren om die vervolgens te kopiëren en te plakken in de daarvoor bestemde wachtwoord veld.

Ik gebruik LastPass dagelijks voor zowel privé als zakelijk. Als ik op een website kom waar ingelogd moet worden, dan regelt LastPass dit zelf al. 

Ik zal je kort introduceren wat LastPass is en vervolgens de stappen laten zien hoe je LastPass kunt toevoegen in Google Chrome, zodat jij ook kunt profiteren van het automatisch vullen van je wachtwoorden.

Wat is LastPass?

LastPass is software die je wachtwoorden veilig in de cloud opslaat. Het wordt daarom een wachtwoordkluis genoemd. 

Daarbij is deze voorzien van handige functies om je helpen met het aanmaken, bewaren en geven de wachtwoorden wanneer jij ze nodig hebt. 

Een ander term voor dit soort software is een paswoordmanager. Maar laten we het bij wachtwoordkluis houden.

LastPass handige functies

Welke handig functies heeft LastPass?

Een complete lijst van handige functies kun je beter bekijken in mijn LastPass Review.

Ik zal een opsomming maken van de handige functies die ik gebruik in mijn premium versie:    

  • Darkweb monitoring. Daarmee krijg ik een melding als mijn gegevens bekend zijn bij een bepaalde hack. Bovendien krijg je direct advies hoe je je account kunt aanpassen en beter beveiligen zoals bijvoorbeeld tweestaps-authenticatie. 
  • Delen van wachtwoorden met je partner om bijvoorbeeld toegang te krijgen op je Netflix-account.
  • 1GB opslag om bestanden veilig digitaal te bewaren zoals je een fotokopie van je paspoort of andere belangrijke documenten.
  • Wachtwoorden automatisch aanmaken en bewaren bij maken van nieuwe gebruikersaccounts
  • Chrome-extensie zodat tijdens het browsen automatisch mijn gegevens worden ingevuld en ik hier niet naar om hoeft te kijken.

Is LastPass te vertrouwen?

Jazeker! Zonder twijfel. LastPass wordt door miljoenen mensen gebruikt en in de reviews die gegeven worden op diverse websites is iedere positief. Daarnaast hebben vele Tech bedrijven LastPass uitgelicht en zijn ook louter positief.

LastPass toevoegen aan Chrome Vertrouwd

Hoe installeer je de LastPass software in Chrome? 

Het toevoegen van de software LastPass kan alleen als je een account hebt bij LastPass. Klik op de onderstaande knop om naar LastPass te gaan om een account aan te maken. 

Als je een account hebt, dan ga je naar https://chrome.google.com/webstore en typ je in de zoekbalk LastPass in en klik je op het bovenste resultaat zoals hieronder is aangegeven. 

Lastpass zoeken chrome

Vervolgens klik je op de blauwe knop “Toevoegen aan Chrome”

Nadat het installatieproces is uitgevoerd heb je in Chrome een extensie erbij. Klik daarop en je moet dan een gebruikersnaam en wachtwoord invullen van je account. Dit zijn vanaf nu de enige gegevens die je nog moet onthouden. Alle andere wachtwoorden kan je zo moeilijk maken als je wilt. 

LastPass zorgt ervoor dat deze wachtwoorden netjes worden ingevuld, je automatisch een melding geeft als een account een nieuw wachtwoord nodig heeft en dat bij het maken van nieuwe accounts automatisch de juiste velden worden gevuld en dat deze gegevens direct worden opgeslagen in je LastPass kluis. 

Hoe LastPass te gebruiken in Chrome

Nadat de installatie is afgerond is het tijd op het uit te proberen. Als je eenmaal wachtwoorden hebt opgeslagen in de kluis van LastPass kan je naar een website waar je moet inloggen. 

Zie onderstaande afbeelding als voorbeeld. Je inloggegevens worden automatisch gevuld als LastPass de website herkend en gegevens heeft gevonden in de kluis. 

Mocht er niets ingevuld zijn dan kan je altijd in het invulveld klikken op de LastPass logo aan de rechterkant om handmatig een keuze te maken.

Lastpass automatisch invullen inloggegevens

Nu je weet hoe LastPass werkt in Chrome is het belangrijk om te weten dat de app op je smartphone deze functie ook ondersteund. 

Nog even dit:

Wil jij dus ook je wachtwoorden veilig bewaren en overal toegankelijk zijn voor gebruik. Zowel telefoon, laptop, werk-pc enz. Dan ontkom je er niet aan op de Premium versie te gebruiken.

Mocht je vragen hebben, geef dan een reactie onder aan dit artikel en vergeet je niet aan te melden voor de nieuwsbrief zodat jij geen enkel artikel of korting hoeft te missen!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.