Beste Racestuur voor gaming [2022]

Zie je het al voor je? Je bent online aan het racen. Met je simpele controller verlies je het al snel van de mensen die een racestuur gebruiken. Het beste racestuur voor gaming is niet goedkoop, maar zal wel meer plezier brengen en is realistischer dan een controller.

Met een controller is de pret er al snel af als je door iedereen voorbij wordt gereden omdat je niet het juiste gevoel krijgt bij het insturen van een bocht en om op de limieten te rijden.

Een racestuur is niet alleen een stuur met knoppen, maar heeft ook pedalen voor gas, remmen en eventueel een koppelingspedaal. Daarnaast zijn er enkele aspecten waar je aan moet denken als je een racestuur gaat aanschaffen. Daar ga ik het verder in dit artikel over hebben.

Ik heb onderzoek gedaan naar het beste racestuur voor PC, PlayStation en XBOX. Daarnaast zal ik uitleggen waar een goed racestuur aan moet voldoen.

Heb je haast?
Als je niet veel tijd hebt gebruik de onderstaande link om het beste racestuur voor gaming te vinden op AMAZON.nl. Je hoeft je geen zorgen te maken omdat ik alleen het best product kies...
-Thrustmaster T300 RS: (Voor PlayStation 4 en 5 en PC)

Wil je de beste keus voor XBOX of wil je de actuele prijzen bekijken van de beste webshops? Kijk dan even verder in dit artikel...

Beste-Racestuur-voor-Gaming Header

Waar moet een goed racestuur aan voldoen?

Leuk zo’n racestuur. Maar waar moet een racestuur aan voldoen?

Je moet je het volgende voorstellen. Een echte autocoureur gebruikt al zijn zintuigen om de snelste ronde te rijden.

Bepaalde zintuigen worden vanuit de game al gesimuleerd waaronder visueel en geluid, maar wat denk je van het gevoel wat de auto doet.

In een echte auto geeft het stuur de meeste informatie door. Trillingen, verlies van grip, oppakken van grip en nog veel meer. Dit wordt met de standaard controllers niet teruggekoppeld.

Force Feedback

Een must bij een racestuur is de zogenoemde Force Feedback. Door Force Feedback krijg je informatie door wat de auto doet. Via de onderstaande video wordt dieper ingegaan over dit onderwerp.

Als je de video hebt bekeken, dan heb je gezien dat er ook nog andere belangrijke aspecten worden benoemd.

Rotatie

Rotatie is ook een belangrijk onderdeel. In de video wordt een rotatie van 1080 graden genoemd. Dat is 540 graden naar rechts en naar link.

Ga nooit voor een racestuur met een rotatie van minder dan 900 graden, omdat het dat niet meer realistisch overkomt.

Dat is ook de reden dat ik geen racestuur aanbeveel die minder dan 900 graden rotatie heeft.

Pedalen en Versnellingspook

De racesturen die ik adviseer hebben standaard een set pedalen. Sommige worden met 3 pedalen geleverd. Andere weer met 3.

Kijk goed naar wat voor ervaring je wilt. Wil je racen met een koppeling dan heb je een racestuur met 3 pedalen nodig.

De versnellingspook is weer een ander verhaal. Alle racestuurtjes hebben flippers (achter het stuur links en rechts) voor het schakelen zoals in een Formule 1 auto.

Wil je kunnen schakelen zoals in een echte auto voor bijvoorbeeld games zoals Gran Turismo dan zul je die los moeten aanschaffen. 

De 3 Beste Racesturen voor Gaming

Het is tijd om dieper in te gaan in de 3 beste racesturen voor gaming. Deze 3 zijn gekozen vanwege hun prijs/kwaliteit verhouden, maar vergeet niet, het is geen budget advies. 

Als je instapt in de sim racing wereld, dan moet je goed starten. Daarmee heb ik 3 racesturen gevonden en getest die daarmee voldoen aan de aspecten die ik eerder in dit artikel had benoemd. 

  • Force Feedback aanwezig
  • Rotatie van minimaal 900 graden
  • Minimaal pedalen set van twee pedalen

Daarnaast optioneel kun je kijken naar een versnellingspook.  

Logitech G29 Driving Force

Logitech G29 Driving Force
© AMAZON.NL

De Logitech G29 Driving Force is te gebruiken op de PlayStation 3, PlayStation 4 en PC. Er wordt op diverse webshops beschreven dat deze racestuur ook werkt op de PlayStation 5.

Goed stuurtje voor de globale gamer en een geweldige set pedalen voor deze prijsklasse. Er zijn wel wat minpunten te benoemen. De USB-kabel is aan de korte kant en misschien het belangrijkste. Hij produceert nogal een geluid bij gebruik. Dit komt door de Force Feedback motor (Duel-Motor). Met een 900 graden rotatie is dit een realistische weergave op het sturen.

Hier zijn wat meer gegevens van de Logitech G29 Driving Force:

Merk

‎Logitech G

Fabrikant

‎Logitech G

Serie

‎G29

Productafmetingen

‎45 x 32.3 x 33.3 cm; 5.35 kg

Kleur

‎Zwart

Ondersteunende OS PC

Vanaf ‎Windows 8.1 x64

Hieronder nog een korte video van Coolblue met daarin de belangrijkste eigenschappen van de 

Daarnaast is het natuurlijk prettig om te kijken welke accessoires er beschikbaar zijn. 

Logitech G920 Driving Force

Logitech G920 Driving Force

De Logitech G920 Driving Force is te gebruiken op de Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S en PC en heeft dezelfde eigenschappen als de G29. 

Heb je dus een XBOX dan is dit je #1 keus! Dit is exact dezelfde versie als de G29 versie, alleen dan voor de XBOX. Dus ook de plus- en minpunten die ik benoemd heb, zijn hier dus ook van toepassing. 

Hier zijn nog wat meer gegevens:

En natuurlijk nog de accessoires:

Thrustmaster T300 RS

Thrustmaster T300 RS

 

© AMAZON.NL

Ze zeggen wel eens breng het beste als laatste en dat is in dit geval ook. De Thrustmaster T300 RS is dan ook mijn geadviseerde keuze. 

Maar er zijn wel aspecten te benoemen waarvan ik wil toelichten waarom je hem eventueel niet moet aanschaffen. Voordat we daarnaar gaan kijken eerst nog wat meer informatie:

Waarom is dit de beste keus? Dat is vrij gemakkelijk. Voor dit prijspunt heb je meest realistische ervaring zonder blut te raken. Je kunt het met dit racestuur het opnemen tegen de professionele gamers. 

Met een stuurslag van maximaal 1080 graden is realistisch te noemen.

Er is echter wel een belangrijk punt om te benoemen en dat is een negatief punt. Dat zijn de pedalen. Die zijn vergeleken met de eerdergenoemde Logitech G’s behoorlijk slecht. Moet je dan dit product overslaan.  

Nee, absoluut niet. Dit stuurtje is zoveel beter dat het niet uitmaakt dat de pedalen minder van kwaliteit zijn. Ik wil je wel adviseren om te kijken naar losse set pedalen als je budget het toestaat.

Bekijk de onderstaande video van 10 minuten eens om een nog beter beeld te krijgen van de Thrustmaster T300 RS. 

En als laatste nog de accessoires zodat je ook nog fijne pedalen erbij kan nemen.

Conclusie

Je zoektocht zit erop. Je weet nu dat de Thrustmaster T300 RS de beste keus is voor de PC en PlayStation. Voor de XBOX is dit op dit moment de Logitech G920 Driving Force

Er zijn voor de Logitech nieuwere modellen op de markt, echter adviseer ik dezen nu nog niet. Ik heb deze zelf nog niet getest en omdat er bij de webshops veel slechte reviews te vinden zijn met mankementen, wil ik hier nog even mee wachten.

Dit zie je overigens vaker met nieuwere modellen die te kampen hebben met kinderziektes. Dit is een beetje hetzelfde verhaal als met boeken. De eerste druk bevat nog wat foutjes, die vervolgens in de tweede druk gecorrigeerd zijn. 

Hoe dan ook. Wil je niet al te veel geld uitgeven, maar wil je wel competitief zijn in het SIM-racen, dan ontkom je er niet aan om te gaan voor de Thrustmaster T300 RS, maar wel met een anderen set pedalen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.