5 tips hoe je SEO-teksten kunt schrijven + 7 dagen gratis SEO Tool

SEO-teksten schrijven kan lastig zijn als je net begint. Via dit artikel wil ik je een aantal tips meegeven zodat je niks vergeet als het om SEO-optimalisatie gaat. 

Daarbij gebruik ik een SEO-tool genaamd SEMrush. Wist je dat je SEMrush 7 dagen gratis kunt uitproberen? 

Daarover later meer. De tips die je in dit artikel leest, kan je dus toepassen op je eigen website. Daarnaast ga ik je niet vermoeien met een ontzettend lang artikel met allerlei overbodige informatie. 

Ik wil je waarde geven met mijn tips, niet met te lange teksten. Het zal dus kort en bondig zijn. 

Het belang van SEO

Waarom is SEO belangrijk? Dat is heel simpel. Om makkelijker gevonden te worden in Google en om ervoor te zorgen dat jij op pagina 1 van zoekresultaten op Google staat, zodat je veel gratis (organisch) bezoekers ontvangt. 

Ik garandeer je dat als je deze tips op je juiste wijzen toepast dat je snel meer bezoekers kunt verwachten op je website. Zeker als je net begint een nieuwe website. 

Houdt er wel rekening mee dat het even kan duren voordat Google je content een waarde geeft en je op de eerste pagina zet. 

Het mooiste is als je op plek 1 kom te staan, maar dat zal in het begin heel lastig zijn. Het is een kwestie van consistentie en volhouden. Veel mensen die een website beginnen stoppen na een half jaar omdat het niet snel en goed genoeg gaat.
De meeste succesvolle websites zijn succesvol door 2 zaken. Consistentie en de lange adem. 

Houdt vol en geeft niet op. Houdt het minimaal een jaar vol en kijk waar je dan staat. Je ziet het kantelpunt vaak na een halfjaar ontstaan en dat voelt ontzettend goed. 

Wat is SEO niet?

SEO is absoluut geen trucje dat je elke keer kunt gebruiken om op nummer 1 van Google te komen. Er komen best wel wat zaken kijken als je hoog wilt scoren. 

Daarom is het belangrijk om goed zoekwoordonderzoek te doen. Ik heb in dit artikel gebruik gemaakt van SEMrush. 

Aan het eind van het artikel heb ik een speciale link geplaatst zodat jij SEMrush 7 dagen gratis kan uitproberen!

Laten we maar snel beginnen met de eerste tip.

#1 Zoekwoordonderzoek doen

Alles valt of staat met zoekwoordonderzoek. Het is natuurlijk belangrijk om bezoekers aan te trekken en dit doe je door antwoorden te geven op vragen die mensen stellen. 

Deze vragen woorden in Google ingevoerd. Dat betekent voor jou dat je goed onderzoek moet doen waar mensen naar vragen in jouw niche.

Laten we de niche Crypto erbij pakken. Als jij wilt dat er bezoekers komen op je website dan heeft het geen zin om op het Crypto alleen te zoeken. 

Je ziet in het onderstaande voorbeeld dat er ontzettend veel naar gezocht wordt, maar KD (Keyword Difficulty) is veel te hoog.  Die wil je zo laag mogelijk hebben als je een zoekwoord zoek 

SEMrush zoekvoorbeeld

Als je een nieuwe website hebt, dan is het belangrijk om zogenoemde longtail keywords te zoeken. 

Dat betekent dat je heel specifieke onderwerpen moet gaan gebruiken waarop gezocht wordt. 

Wat je eigenlijk het beste kunt gebruiken is Google zelf om te zien wat Longtail keywords zijn en deze in SEMrush in te voeren om te zien of deze zoekwoord gebruikt kan worden om hoog te scoren. 

Alles wat scoort tussen 0 en 31% is geclassificeerd als makkelijk en hier wil je eigenlijk in terecht komen als nieuwe website. 

Als we kijken naar zoekwoord “Crypto trade option review” gebruiken dan komen we uit op een score van 49

SEMrush zoekvoorbeeld Crypto

Het nadeel is vaak dat er minder vaak gericht op wordt gezocht. Met een nieuwe website geeft dit zeker niet. Je moet toch ergens beginnen. Hoe dan ook. 

Het is van belang dat je start met het maken van Long Tail Keywords, om je website op te bouwen. 

Naarmate je bezoekers krijgt en goed begint te ranken kan je moeilijkere keywords gebruiken. 

SEO teksten schrijven groei website

#2 Hoe je onderwerpen kunt vinden voor je artikel

Met deze scoren kunnen hebben wij een zoekwoord gevonden waar we over kunnen schrijven. 

Maar houdt er rekening mee dat het even duurt voordat Google je gaat “ranken”. 

Je gaat nu beginnen met het schrijven van content. Hieronder een paar tips voor het maken van content:

  • Controleer Google met het zoekwoord waarover je wilt schrijven en bekijk dan alle content die op plek 1 2 3 en 4 van Google staan en noteer hun headings (H1 tot H6). Uiteraard de advertenties niet meenemen. 
  • Lees verder niet het inhoudt van het artikel.
  • Doe onderzoek naar de opgeschreven headings en maak je eigen content in je eigen woorden en schrijf zoals jij met iemand zou praten. 

Door deze stappen te gebruiken kom je eigenlijk nooit in de zogenoemde writersblock. Je weet altijd wel iets te schrijven over een specifiek onderwerp.

#3 Gebruik gerelateerde afbeeldingen en video’s

Het is belangrijk om niet alleen tekst te plaatsen in je artikel. Maak er ook iets visueels van. 

Ga naar pixabay om gratis afbeeldingen te vinden die je kunt gebruiken. Er zitten hier geen rechten op de afbeeldingen, dus deze mag je vrij gebruiken. 

Vergeet niet om in je afbeelding een gerelateerde titel te gebruiken en een alt-tekst. Voor de uitgelichte afbeelding wil ik adviseren om je zoekwoord te gebruiken in de titel en de alt-tekst

Maak bijvoorbeeld ook een YouTube video en link deze naar je artikel en zet in je artikel deze video. 

Mocht je niet veel tijd hebben, laat dan in het begin YouTube achterwege en begin met de website. Heb je er handigheid in gekregen dan kan je ook gebruik maken van de mogelijkheden van YouTube om je bezoekers ook via video’s naar je website te begeleiden. 

#4 Maak gebruik van SEO Plug-ins om je op weg te helpen.

Binnen WordPress kan je gebruik maken van gratis plug-ins om je te helpen met je SEO. 

Er zijn twee plug-ins die adviseer. Dat is Yoast SEO (Let op klik op de Free version) of Rank Math

Deze tools helpen je om tijdens het schrijven advies te geven, maar houdt het wel natuurlijk. Doe niet altijd exact wat zo’n tool vraagt m.u.v. de tips die ik je vandaag meegeef. Google geeft namelijk strafpunten als het niet natuurlijk geschreven content is en je letterlijk overal je zoekwoord beschrijft. 

Daarnaast als je letterlijk afgaat op wat deze tools aangeven en je leest je tekst terug dan zal je vast opvallen dat er vaak vreemde zinnen zijn ontstaan. 

Schrijf zoals je met iemand praat. 

Ik heb beide applicaties gebruikt en ondanks dat Rank Math veel meer functies ondersteund vergeleken met Yoast, gebruik ik nu Yoast SEO. Puur omdat ervoor nu geen meerwaarde zit in die extra functies.

#5 Laat het schrijven van SEO teksten over aan professionals. 

Je kunt er ook voor kiezen SEO teksten te laten schrijven door een SEO specialist. Er zijn hier boordevol mogelijkheden voor, maar pas op! Er zijn ook een hoop mensen die slechte kwaliteit leveren. Kies nooit voor de goedkoopste optie! 

Investeer in kwaliteit zodat jij weet dat er niks mis met je content is en dat er geen plagiaat wordt gepleegd. 

Er zijn zelfs abonnementsvormen dat je bijvoorbeeld 1 artikel per week laat maken. Zie dit als een goede investering, want het levert op de lange termijn jou iets op. 

Wil jij je SEO teksten laten schrijven door een specialist klik dan HIER.

Hoe fijn is het dat je je niet meer druk hoeft te maken om het schrijven van lange teksten. Ikzelf schrijf mijn teksten liever zelf, omdat ik het dicht bij mij wil houden (en omdat ik het moeilijk vinden dingen aan andere over te laten), maar neemt niet weg dat ik op een later moment mijn focus wil leggen op andere aspecten van mijn website, waardoor ik minder tijd heb om kwaliteit te leveren. 

Laatste opmerking

Met deze 5 tips zal je door middel van het schrijven van SEO teksten al aardig op weg komen en zal je vrij snel bezoekers kunnen verwachten op je website zonder dat je in advertenties hoeft te investeren. 

Die investering advertenties is leuk voor de korte termijn, maar voor de langere termijn ben je gebaad bij SEO.

Ik heb daarnaast aangegeven dat je de tool SEMrush om goed zoekwoordonderzoek te doen gratis kunt uitproberen voor 7 dagen!

Wil jij op een professionele manier zoekwoordonderzoek doen?

Maak 7 dagen gebruik van een Professionele Tool SEMrush om je contentstrategie te bepalen!

Tools for Any SEO Challenge

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.