Hoe je geld kunt verdienen met TikTok en welke methodes er zijn

Dat je online geld kunt verdienen, dat weten jullie inmiddels wel. Elk jaar is er wel een nieuw fenomeen die op komt duiken. In dit artikelen ga ik het hebben over het fenomeen TikTok. Ik heb er zelf niet zo veel mee, maar je kunt wel flink geld verdienen met TikTok?

Ik ben eens op onderzoek gegaan en ik kwam erachter dat de meest populaire TikTokkers zo’n 45.000 dollar per filmpje verdienen! 

Nu is dit nog een schrijntje vergeleken met de populaire Youtubers die een flinke inkomen vergaren, want daar kom nog een nulletje (soms zelfs twee) bij. 

Ik ga je in dit artikel laten zien wat er komt kijken om een inkomen te vergaren op TikTok. Laten we beginnen. 

[ez-toc]

Veel volgers krijgen op TikTok

Hier begint het allemaal mee. Als je een TikTok account hebt dan begin je met het maken van video’s. Probeer wel wat te doen wat andere niet doen. Want iedereen kent de knappe dames inmiddels die een dansje doen.

Wees creatiever en richt je op een specifiek publiek. Houdt er wel rekening mee dat het merendeel van het publiek jong is. 

Gebruik creativiteit in combinatie met humor. Hou het kort en bondig. Alles draait om korte to the point filmpjes. 

Gebruik hashtags zoals je dit ook op Instagram gebruikt. Hiermee word je op het onderwerp makkelijk gevonden. Zodra je +10.000 volgens hebt, kan je aardig geld gaan verdienen. 

Affiliate Marketing proces cirkel
Proces illustratie Affiliate Marketing

Affiliate marketing toepassen op TikTok

Dat affiliate marketing de makkelijkste manier is om geld te verdienen vanaf je laptop, dat is een feit. Je kunt dit ook prima inzetten op TikTok, zodra je linkjes mag plaatsen naar artikelen. 

Heb je veel volgens dan kan je gebruik maken van de diensten en producten van derden. Het maken van een review van zo’n product helpt je om een volger richting de verkoper te krijgen. Koopt iemand een product die via jouw link, dan ontvang jij een commissie. 

Heb je veel volgers, dan is de kans groot dat je vaak commissies zal ontvangen. 

Eigen producten maken en promoten

De meeste populaire Youtubers hebben eigen producten die ze verkopen. Ook wel merchandise genoemd. 

Het verkopen van petjes, mokken t-shirts zijn een extra bron van inkomsten. Dit kan je dus ook prima via TikTok realiseren.  

Dus ook hier geldt. Met een flinke dosis creativiteit kom je aardig op weg.

Livestreamen op TikTok 

Zoals velen op Twitch doen, kan je op TikTok met een livestream ook geld verdienen d.m.v. donaties. Kijkers die naar je stream kijken doneren dan soms tot tientallen euro’s. 

Je kunt zelfs slapen geld ontvangen via Twitch en TikTok! Zie artikel van RTL Nieuws

Kijkers die geven zogenoemde gifts of coins. Die kan je dan omzetten in geld. Tegenwoordig zie je dit ook terugkomen bij websites die een donatieknop hebben geplaatst. Deze donaties worden dan rechtstreeks naar het gekoppelde PayPal account gestort. 

Samenwerking starten met populaire merken

Heb je inmiddels veel volgers dan kan het zijn dat je benaderd wordt door bekende merken om hun producten te promoten. 

Daarnaast kan je natuurlijk zelf de stoute schoenen aantrekken en contact leggen met bekende merken. Het gaat er natuurlijk om dat er geld binnenkomt. Maar niet als dit niet je doel is natuurlijk.

Maak gebruik van bestaande Social-Mediaplatformen

Tja ze concurreren met elkaar, maar je kunt ze ook gebruiken om meer volgers te krijgen. Gebruik Facebook, Twitter, Instagram en Clubhouse om meer volgers richting TikTok te krijgen. 

Daarnaast als je populair bent op het ene platform, dan willen ze ook graag een connectie leggen op het andere platform. 

Maak gebruik van deze platformen en link naar elkaar waar mogelijk, zodat er steeds meer mensen je volgen. 

Social Media Icons
Social Media. LinkedIn, Instagram, Facebook en Twitter

Ter afsluiting

Ik ben zelf niet geen van de TikTok, dus ik hou het bij een website en een YouTube kanaal (vergeet niet om lid te worden). 

In ieder geval is TikTok een fantastisch platform om een online-business op te zetten, zodat je geld kunt verdienen met TikTok.

Wil je toch meer weten over Affiliate Marketing dan adviseer ik je zeker om eens de videotraining te volgen van de Affiliate Marketing Revolutie

Affiliate Marketing Revolutie - Geld verdienen met TikTol
Product afbeelding Affiliate Marketing Revolutie.
© Internet Succes Gids.nl

Geld verdienen met Affiliate Marketing?

Volg de videotraining van de Affiliate Marketing Revolutie en je wordt stap voor stap door het proces begeleid.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.