Microsoft 365 Kopen? Alle voordelen van deze Cloudoplossing

microsoft 365 kopen

Je hebt waarschijnlijk al vaak gehoord van Microsoft Office 365. Deze naam is eerder dit jaar omgedoopt naar Microsoft 365. Ik krijg regelmatig vragen wat nu beste Cloudoplossing is voor zowel zakelijk als privé.

Eigenlijk zeg ik altijd hetzelfde. Gebruik je Windows 10, dan ben je het beste af met Microsoft 365.

Deze blog is voor de mensen die nog twijfelen en met de vraag zitten: Waarom zou ik Microsoft 365 kopen? Ik ga voor jullie het antwoord geven op de vragen of de investering het waard is. Ik zal de voordelen van deze Cloudoplossing benoemen en mijn ervaringen delen, aangezien ik in mijn beroep hier dagelijks mee werk.

Voor de mensen die na het lezen van deze blog nog twijfelen is er ook nog een alternatief, maar die bewaar ik voor later.  Mocht je willen reageren op deze blog, geef dan een reactie onder aan de pagina

De voordelen van Microsoft 365 tegenover Microsoft Office?

Als je nog geen ervaring hebt met een Office-pakket van Microsoft, dan is een simpel antwoord behoorlijk lastig te beschrijven om alle lading te dekken. Het korte antwoord op de vraag wat je met Microsoft 365 kan is hetzelfde als Microsoft Office, alleen dan met de voordelen van een Cloudoplossing.

Software is altijd up-to-date en je hoeft niet telkens een nieuwe licentie aan te schaffen als er een nieuw Officepakket uit komt. Alle documenten, zoals Word, Excel, PowerPoint staan in de Cloud, dus overal benaderbaar met je inlogaccount.

Je kan zelfs met meerdere apparaten tegelijkertijd werken aan een document in Word bijvoorbeeld en je ziet precies, waar de andere persoon mee bezig is. Je ziet dus live wat de andere aan toevoegen is of aan het wijzigen is. Via andere tools kun je ook makkelijk in contact met elkaar blijven, maar daar kom ik zo op terug.

Microsoft 365 apps zijn op alle apparaten te gebruiken. Op IOS en Android, Windows PC en Macs. Het maakt allemaal niet uit. Zelfs Windows 10 in S Modus heeft hier ondersteuning voor.

Nog een voordeel is bijvoorbeeld je agenda. Je kunt makkelijk een familieagenda maken waarbij iedereen in de familie gebruik van kunt maken. Zo zie je wanneer je partner moet studeren of wanneer je kinderen moeten trainen bij hun sportvereniging.

Dit zijn zaken die je normaal alleen maar kon gebruiken bij een geïnstalleerde versie van Microsoft Office. Dat kan nog steeds, maar je kunt het ook volledig in de Cloud gebruiken.

Je wordt er dus een stuk productiever van in zowel de huiselijke sfeer, maar ook zakelijk.

Wat krijg je als je Microsoft 365 besluit te kopen?

Als je besluit Microsoft 365 te kopen, krijg je er ook nog vele extra’s bij, maar voordat we dat gaan benoemen zijn er verschillende varianten beschikbaar hieronder een lijst met verschillende versies. Wij gaan er een aantal behandelen

  • Thuisgebruik
  • Bedrijven
  • Ondernemingen
  • Onderwijs

Microsoft 365 voor Thuisgebruik

Voor thuisgebruik zijn er 3 opties beschikbaar. Dat zijn Microsoft 365 Family, Microsoft 365 Personal.

Met het Microsoft 365 Family abonnement kun je tot maximaal 6 personen gebruiken en krijg je toegang tot veel apps zoals hieronder wordt getoond. Daarbij krijgt elke gebruiker ook nog eens 1 TB aan Cloudopslag, dus in totaal 6 TB als je 6 accounts gebruikt.

Microsoft family apps

Met het Microsoft 365 Personal abonnement, voorheen Microsoft Office 365 Personal genoemd, heb je toegang op één account en krijg toegang tot dezelfde apps met uitzondering van Microsoft Family Safety. Daarbij krijg je hier ook 1 TB aan Cloudopslag tot je beschikking.

Microsoft Personal apps

Welke applicaties zijn er?

Om je een compleet beeld te geven wil ik informatie delen over alle apps die toegankelijk zijn via Microsoft 365. Sommige apps zul minder vaak gebruiken dan andere en misschien dat er ook apps tussen zitten waar je helemaal geen gebruik van wilt maken.

Naast de standaard apps zoals Excel, PowerPoint, OneNote zijn er ook nog vele andere apps.

Laten we er doorheen lopen:

1. Word

Word is het tekstverwerkingsprogramma van Microsoft. Eigenlijk mag ik de naam Word niet meer noemen, maar hoor ik het Microsoft Word te noemen. Met de allereerste versie gelanceerd in 1991 heeft Microsoft dus al bijna 20 jaar ervaring. Je snapt dan ook dat dit de meest gebruikte tekstverwerkingssoftware ter wereld is

In 2013 is Word onderdeel geworden van het Microsoft Office pakket, waardoor het sindsdien de naam Microsoft Word draagt.

2. Excel

Excel is reken software, waarmee zeer diverse berekeningen gemaakt kunnen worden voor allerlei doeleinden. De eerste versie van Excel voor Windows kwam in 1987 uit. Net als Word werd de naam Excel omgedoopt naar Microsoft Excel, omdat het een onderdeel van het Microsoft Office pakket ging worden.

3. PowerPoint

PowerPoint is ontwikkeld voor het maken presentaties. Er wordt gebruik gemaakt van dia’s, ook wel slides genoemd. PowerPoint is in de loop der jaren een begrip geworden.

Veel bedrijven maken hier vaak gebruik van. PowerPoint bestaat al sinds 1987 en is net zoals Excel en Word in 2013 omgedoopt tot Microsoft PowerPoint, want ook PowerPoint behoort tot het Microsoft Office pakket.

4. OneNote

OneNote is in 2007 gelanceerd. Zoals de naam het al aangeeft, is het een notitie software, maar niet zomaar. Het is niet alleen tekst, je kunt afbeeldingen, links naar video en andere bron bestanden koppelen.

Al deze informatie is te delen met andere gebruikers binnen de Microsoft 365 gebruikersgroep. Binnen een Microsoft 365 abonnement krijg je 1 TB-geheugen per gebruiker.

5. Outlook

Outlook is een bekende e-mailsoftware, waarmee je niet alleen je e-mail kunt gebruiken. Je kunt je contacten bijhouden, agenda beheren en tegenwoordig ook Todo lijstjes bijhouden. Ook i.c.m. Microsoft 365 kun je dit geheel in de Cloud gebruiken.

6. Access

Access software om een Database op te bouwen, zoals bijvoorbeeld de meer bekende SQL. Dit kan vooral in het bedrijfsleven een handige tool zijn.

7. Publisher

Dit is een app die alleen als geïnstalleerd versie werkt. Publisher is software bedoelt om professionele publicaties te maken, zoals banners, brochures, visitekaartjes en folders te maken.

8. OneDrive

OneDrive is één van de bekendere Cloudopslag diensten die beschikbaar zijn. Deze software gaat de concurrentie aan met bijvoorbeeld Google Drive, iCloud en Dropbox. Via alle apparaten heb je via de OneDrive apps 1 TB cloudopslag.

Je kunt verschillende soorten documenten op OneDrive opslaan. Zoals afbeeldingen, video’s en alles documentsoorten die je via Office kunt opslaan.

9. Skype

Skype is een begrip geworden. In 2003 is Skype gelanceerd. Met Skype kun je videobellen met andere Skype-gebruikers en kun je ook telefoneren naar normale telefoonnummers tegen een tarief.

10. Microsoft Editor

Microsoft Editor is een schrijf assistent. Deze assistent helpt je met het verbeteren van je schrijfstijl en grammatica en zorgt er ook voor dat je spelfouten eruit worden gehaald. Deze assistent is een stuk geavanceerder dat de klassieke spellingscontrole.

11. Microsoft Family Safety (alleen bij Microsoft 365 Family)

Hiermee kun je limieten op gebruik van apps zetten voor je kinderen. Maximale schermtijd per dag instellen en zien waar je kinderen zich op dat moment bevinden. Ook kun je per gezinslid inhoudsfilters instellen. Dus dat je kind van 12 jaar alleen inhoudt kan zien die geschikt is deze leeftijd.

Nog vele extra’s

Je krijgt overigens ook onbeperkt toegang op de volledige data aan Sjablonen voor Word, Excel, PowerPoint en de andere apps, waardoor je zeer snel iets in elkaar hebt gezet. Bijvoorbeeld je financiële overzichten of een Handleiding, of een Procesbeschrijving.

Microsoft 365 Cloud

Microsoft 365 voor Bedrijven

Voor bedrijven zijn er 3 smaken. Microsoft 365 Business Basic, een oplossing voor bedrijven die puur in de Cloud willen werken.

De Standard is vergeleken met Basic hetzelfde alleen dan ook met de Office apps die je kunt installeren op je pc.

De Premium versie gaat net een stapje verder dan de Standard versie. Hier krijg je meer beheer tools, om bedrijfspolicy in te richten wat betreft het Windows Update proces, inlogmethodes, rechten en nog veel meer.

Ook wordt er software meegeleverd waardoor je beveiligingsbeleid kunt toepassen op de smartphones van de medewerkers.

We hebben eerder al gesproken over alle apps die meegeleverd wordt. Bij bedrijven zijn er een paar dingen anders.

1. Teams

Teams is vergelijkbaar met Skype. Het werkt ook volgende dezelfde principes, echter is dit meer gericht om bedrijven, zowel voor intern als extern. Thuiswerken is tegenwoorden heel belangrijk.

Zeker sinds Covid-19 de kop op stak, is het gebruik van dit soort oplossingen ontzettend populair geworden. Het is een makkelijke tool, om in contact te blijven met je collega’s en klanten.

2. SharePoint

SharePoint in een interne internetpagina, om op een makkelijke en veilige manier informatie te delen. Het is afgezonderd van de buitenwereld, waardoor bedrijven hun werkprocessen kunnen delen, kennisbank kunnen opzetten. Eigenlijk alle informatie die je wilt delen, kun je daar kwijt.

3. Exchange

Exchange is de hosting van je E-maildienst waarin je een eigen e-mail domein kunt gebruiken. Dit is al jaren de e-mail hosting software bij bedrijven. Tegenwoordig dus ook in de Cloud.

4. Intune (Microsoft 365 Business Premium)

Intune is werkplekbeheer software, waarmee je informatiebeveiliging kunt afdwingen op de apparaten die medewerkers gebruiken voor hun dagelijkse werkzaamheden.

5. Azure Information Protection (Microsoft 365 Business Premium)

Het zegt het eigenlijk al. Deze toevoeging, zorgt ervoor dat je e-mail, documenten en andere informatiebronnen beveiligd zijn en blijven. Op documenten kun je classificaties toevoegen, en daarvan kun je per classificatie bijvoorbeeld aangeven wie daar inzicht op mag hebben.

Mijn ervaringen met Microsoft 365

Via mijn werk heb ik toegang tot al deze applicaties en diensten en weet ik dat als ik hulp nodig heb ik toegang heb tot ontzettend veel data en supportteam van Microsoft.

Op mijn werk is het IT-beheer uitbesteedt. Bij deze IT-dienstverlening krijgen wij snel de hulp die wij nodig hebben in ons werkgebied van mensen die geclassificeerd zijn met Microsoft certificaten.

Hierdoor hebben wij één aanspreekpunt. Mochten zij er niet uitkomen, zullen zij met Microsoft schakelen. Dit gaat altijd vlot.

Sinds de Covid-19 epidemie heb ik ontzettend veel baat gehad aan deze Cloudoplossing. Ik kan als ik wil fulltime thuiswerken, of waar ik ook maar wil zijn. Dit had ik nooit kunnen doen, zonder Microsoft 365.

Via SharePoint delen wij documenten. Via Teams houden we contact. Zowel één op één gesprekken als afdelingsmeetings werken prima.

Ook privé zie ik veel voordelen. Zeker met schoolgaande kinderen was het een uitkomst. Aangezien de oudste op de middelbare school zit en hij al een Microsoft-account had, kon hij deze snel koppelen. Ik heb met hem afgesproken wat zijn schermtijd is en waarom deze beperking erop zit.

Op het moment dat hij door zijn schermtijd zit, kan hij niet verder, dan alleen zijn werk op te slaan. Hij kan overigens wel meer schermtijd vragen op het moment dat hij dit nodig heeft voor zijn school.

Je kunt het zelfs per app instellen hoeveel tijd hij er per dag aan mag besteden.

Ik heb er al eens eerder kort over geschreven. Mijn partner is recent gestart met een rechtenstudie en die heeft vanuit school ook toegang op Microsoft 365. Hierdoor is het heel makkelijk om samen met andere klasgenoten aan één document te werken. Superhandig natuurlijk.

Soms worden de colleges ook op afstand gehouden via Teams. Ook dit is een handige uitkomst in deze tijd.

Zie onderstaande video om korte impressie te krijgen van Microsoft 365.

Microsoft 365 kopen? Mijn gedachte hierover

Als je erover aan het nadenken bent om Microsoft 365 te kopen, dan kan ik als ervaringsdeskundige daar een helder advies over geven en dat is doen! Gebruik je Windows 10, dan is dit een geweldige aanvulling.

Microsoft 365 is geschikt op het moment dat je met meerdere personen in een gezin werkt, als je in een bedrijfsvorm hier gebruik van wilt maken, of tijdens een studie. Voor persoonlijke doeleinde is het natuurlijk handig als je overal in de Cloud terecht kunt bij je documenten. Met welk apparaat je ook werkt.

Een Microsoft 365 licentie betaal je per jaar of per maand. Wil je jaren gebruik maken van software met een éénmalige betaling? Dan is Microsoft Office 2019 meer wat voor jou. Dan kan je na 1 keer betalen hier aantal jaren mee vooruit. Klik op de onderstaande knop om direct naar de website van SoftwareLicense4U te gaan, waar je voordelig Microsoft Office 2019 kunt aanschaffen!

Zoals ik al eerder aangaf, Microsoft 365 is absoluut geschikt voor je als je met meerdere mensen gebruik van kunt maken, zoals in een gezin of bedrijf. Als je bijvoorbeeld volledig in de Cloud wilt werken vanuit persoonlijk vlak of voor je studie.

Wil je reageren op deze blog? Geef dan hieronder een reactie.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.