NordVPN Kopen? Een simpele review

NordVPN Kopen

Doordat er zoveel aanbod is in goede VPN-diensten wil ik een simpele review geven waarom ik vind dat NordVPN één van de beste papieren heeft om aan te schaffen. Wil je NordVPN kopen, maar denk je dat er misschien ook nog betere VPN-diensten zijn, dan hoop ik dat deze blog je eventuele twijfels weg kan nemen.

Er zijn behoorlijk veel VPN-diensten, echter een paar kunnen we categoriseren als goede VPN-diensten. Alleen de beste verdienen de aandacht van een blog. Nou ja, mijn blog dan. Op Computer Uitleg.nl wil ik alleen producten aanbevelen als ze hun goede naam waar maken en als ik ze zelf gebruik of heb gebruikt.

In mijn vorige blog ben ik uitgebreid ingegaan op waarom je Microsoft 365 moet kopen. In deze blog is NordVPN aan de beurt. Vele websites zijn mij al voorgegaan en ik zal je niet vermoeien met allemaal technische redenen waarom NordVPN de beste is. Ik houd het simpel zodat iedereen het begrijpt.

Wil je technische details, dan ben je toch echt aan het verkeerde adres vandaag. Laten we beginnen.

[ez-toc]

Waar moet een goede VPN aan voldoen?

De kwaliteiten en de mogelijkheden van VPN-diensten die variëren behoorlijk. Waar ik naar kijk zijn aan aantal punten die voor mij belangrijk zijn. Dit kan voor jou natuurlijk anders zijn.

De één gebruikt een VPN om geografische blokkade te omzeilen, zodat je toch die ene serie op Netflix kunt bekijken die alleen in Amerika is te zien. De andere gebruikt het om het illegale downloaden van films verborgen te houden.

Er zijn ook mensen die gewoon op hun privacy zijn gesteld en geen digitale afdruk willen achterlaten. Ieder zijn ding zeg ik altijd maar. Voor mij moet een VPN aan een aantal eisen voldoen en dat zijn:

 • Moeten veel servers hebben over de hele wereld met goede en zeer goede snelheden
 • Moet ondersteuning leveren op meerdere apparaten.
 • Geen logs
 • Geen datalimiet
 • Meerdere soorten beveiligingsprotocollen hebben
 • Streamingdiensten moeten werken
 • Moet de mogelijkheid bieden om ongewenste reclame te blokkeren

Je kunt nog veel meer redenen verzinnen, zoals ondersteuning voor Torrents en Nieuwsgroepen, maar daar heb ik zelf niks mee.

NordVPN voldoet aan al mijn eisen. Ze hebben over de 5400 servers in meer dan 60 landen. Je kan op 6 apparaten tegelijk gebruik maken van NordVPN. De snelheden zijn goed. Zo rond de 90 Mbps. Ze gebruiken geen logs, waar gebruikersgegevens worden bewaard.

Ook maken ze geen gebruik van datalimieten. OpenVPN en NordLynx zijn de beveiligingsprotocollen. Netflix, Amazon Prime werken perfect. Ook blokkeren ze advertenties, malware en trackers.

NordVPN staat bekent als betrouwbare provider biedt goede privacybescherming. Zoals ik al eerder schreef, loggen ze geen gebruikersgegevens. Het enige was ze aan data van jou opslaan zijn je klant- en betaalgegevens.

NordVPN kopen veiligheid

Waar gebruik ik VPN voor?

Ik gebruik VPN voor meerdere redenen en eindelijk heb ik ze bijna allemaal al benoemd. Geografisch blokkade zorgt ervoor dat je dus geen toegang hebt tot diensten die buiten die regio vallen.

Neem nu Ziggo. De ZiggoGO app werkt alleen binnen de EU. Stel dat je in Egypte op vakantie bent en je wilt toch even lekker Nederlandse tv of Formule 1 kijken, dan kan dat dus niet maar niet als je NordVPN gebruikt om vervolgens een VPN-server in Europa te kiezen.

Of die ene serie die wel in de Amerikaanse Netflix te zien is maar niet in Nederland. Kies via NordVPN een snelle server in Amerika en je kunt Netflix series kijken in de Amerikaanse lijst. Voor mij helemaal top.

Wat denk je van goedkoper aankopen doen in webshops. Op basis van je IP-adres worden er soms hogere prijzen gerekend. Je kunt dan dus doen alsof je vanuit een andere locatie je aankoop doen.

Ook vind ik mijn privacy belangrijk. Ik werk zelf in de IT en weet dat met simpele tools ontzettend veel data gelezen kan worden. Ik wil niet dat iemand ziet dat ik om 22:00 uur ’s avonds op nu.nl artikelen aan het lezen ben.

Wat ik ook een belangrijk aspect vind is veiligheid. Door een VPN is de kans een stuk kleiner dat internetcriminelen toegang kunnen krijgen op mijn data. Ik zeg niet dat het helemaal niet lukt. Je maakt het ze een stuk lastiger in ieder geval.

NordVPN kopen wereldkaart

Wat kost NordVPN?

Natuurlijk zullen de prijzen schommelen, maar op moment van schrijven zijn er 3 smaken. Een maand, 1 jaar of 2 jaar abonnement. De maand abonnement is het duurst. Een 1-jarig abonnement is al stukken goedkoper als je het doorberekend per maand en een 2-jarig abonnement is het goedkoopst als je het doorberekend.

Er is dus iedereen wel een goede prijs om NordVPN te kopen.

Let op! De onderstaande prijzen zijn gebaseerd op moment het van schrijven van deze blog.

1 maand:

De prijs per maand bij een 1 maand abonnement is het hoogst. Om precies te zijn € 10,16. Dit is de duurste van de 3 als je het per maand bekijkt. Dit is de ideale keuze als je het een maandje wilt proberen. Vergeet niet dat je binnen 30 dagen een niet goed geld terug garantie hebt.

1 jaar:

Met een 1-jarig abonnement krijg je 58% korting! Dat betekent concreet dat je per maand € 4,18 kwijt bent. Dit is stukken goedkoper natuurlijk. Het totaalbedrag komt uit op € 50,15. Ook hier heb je 30 dagen niet goed geld terug garantie.

2 jaar:

Voor de mensen die helemaal zeker zijn van hun zaak is dit de goedkoopste optie. Per maand kost het je € 3,15. Dat is 68% goedkoper dan 1 maand optie! Totaal is dit € 75,65 dat je kwijt bent voor 2 jaar NordVPN. Hetzelfde geldt hier ook voor deze keuze. Niet goed geldt terug binnen 30 dagen naar aanschaf.

Hoe langer je jezelf vastlegt hoe goedkoper het wordt. Klik hieronder op de knop en ontvang tot 68% korting nu het nog kan.

NordVPN Kopen? Mijn ervaring en Conclusie

NordVPN is een ontzettende makkelijk VPN-Dienst die ook niet te duur is. De app op mijn iPhone is ontzettend makkelijk te bedienen. Je vind je weg er vanzelf in. De installatie van de software op mijn laptop verliep minder soepel, maar dat kan ik NordVPN niet aanrekening.

Tijdens de installatie kreeg ik een foutmelding waardoor ik NordVPN niet aan de praat kreeg. De simpele oplossing was software verwijderen, laptop opnieuw starten en installatie opnieuw uitvoeren. Daarna was het een makkie.

Het gebruikersgemak met het kiezen van de server is supermakkelijk. Je kunt vanuit de applicatie een Wereldkaart bekijken en vanuit daar een land kiezen. Heb je op het land naar keuze geklikt, dan heb je de mogelijkheid om uit een lijst met beschikbare servers een keuze te maken. Kies de snelste server uit en verbinden maar. Kind kan de was doen.

NordVPN kopen serverkaart

Je kunt NordVPN ook zelf de keuze laten maken, echter heb ik regelmatig geconstateerd dat niet altijd de beste keus wordt gemaakt. Waar ik in het verleden met VPN-diensten ervaring mee heb, is het streamen zonder bufferen soms wel een dingetje is. Wat bedoel ik met bufferen?

Zodra jij een video start, wordt een deel van de video opgeslagen. Dit gebeurt om de video op een goede kwaliteit soepel te laten verlopen. Dit noemen we bufferen. Je ziet het vaak bij Netflix, zodra een serie opstart dat er dan even laadt cirkel in beeld komt. Dit gaat vaak om enkele seconden.

Zodra je verbinding slecht is kan hij die geheugen niet snel genoeg aanvullen, waardoor de video tussentijds even stopt totdat de buffer ver genoeg is gevuld.

Bij een onbetrouwbaar VPN-netwerk kan dit dus gebeuren. Bij NordVPN heb ik dit een enkele keer meegemaakt, maar dat kwam vooral omdat ik de verkeerde server had gekozen met een te lage snelheid.

Voor de rest kon ik met 6 verschillende apparaten tegelijk gebruik maken van NordVPN.

NordVPN is beschikbaar op de volgende besturingssystemen en browser extensions:

 • Windows 10
 • macOS
 • Android
 • iOS
 • Linux
 • Android TV
 • Chrome browser extension
 • Firefox browser extension

Wil je een betrouwbare VPN-Dienst dan is NordVPN echt een aanrader. Klik op de onderstaande knop om de actuele prijzen te bekijken.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.