Gratis Windows 10 downloaden wel mogelijk?

Je leest dit artikel omdat je waarschijnlijk een oude computer met een oude Windows-versie hebt die je wilt upgraden en wilt informatie om gratis Windows 10 te downloaden of je hebt een nieuwe computer in elkaar gezet en wilt daar Windows op zetten. 

Goed nieuws! Dan ben je op het juiste adres. Ik zal je in dit artikel uitleggen hoe je Windows 10 gratis kunt downloaden zodat jij gebruik kunt maken van de nieuwste versie van Windows 10. 

Daarnaast vind ik het belangrijk te laten zien welke stappen je moet nemen om je computer te upgraden. 

Houdt er rekening mee dat er wel wat beperkingen zijn die je moet weten als je Windows 10 gratis wilt gebruiken.

Als bonus geeft ik je een tip hoe je goedkoop een nieuwe licentie kunt aanschaffen, zodat jij geen last hebt van de beperkingen die een gratis versie van Windows 10 met zich meebrengt. 

[ez-toc]
Gratis Windows 10 downloaden

Waarom Windows bijwerken naar Windows 10?

Dit is eigenlijk de belangrijkste vraag. Je wilt Windows bijwerken naar de laatste versie om de volgende redenen:

  • Je computer is hierdoor beter beveiligd. Er worden voor de oudere versies van Windows geen beveiliging updates meer gemaakt. 
  • Je computer wordt hierdoor ook sneller. Het is algemeen bekend dat de oude Windows-versies lomp worden ervaren. Je computer wordt steeds trager. De nieuwste versie is stuk lichter en efficiënter gebouwd waardoor je computer hierdoor al sneller wordt. Lees mijn blog over Computer sneller maken voor meer tips. 
  • Biedt meer functies. Windows 10 biedt zoveel meer functies zodat jij efficiënter kunt werken. Ik heb hierover een blog geschreven waarin ik 10 extra tips deel voor gebruikers van Windows 10.
  • Je computer kan net nog een jaartje of misschien 2 nog mee. Anders had je hem namelijk al vervangen. Mocht je toch op zoek zijn naar een nieuwe computer dan heb ik daar een stappenplan voor gemaakt.

Waar kan je Gratis Windows 10 downloaden? 

Nee je hoeft niet bang te zijn dat je ergens illegale software aan het downloaden bent. Het is namelijk volledig legaal om de Windows 10 software te downloaden en te installeren. 

Microsoft wil namelijk dat op zoveel mogelijk computers Windows 10 draait. Of het nu om een betaalde versie gaat of niet. Ik hoor je al denken. Zit daar niet ergens een addertje onder gras. Ja dat is er zeker. Je leest zo meteen verder wat de beperkingen zijn van de gratis versie vergeleken met de betaalde versie. 

Je kunt Windows 10 letterlijk downloaden vanaf de Website van Microsoft. Hoe en wat leg ik zo uit in de specifieke situatie waar je mee te maken. 

Stappenplan nieuwe pc voorzien van gratis Windows 10

Hieronder een stappen om je te helpen je nieuwe pc te voorzien van Windows 10 software.

Stap #1: Verzamelen van benodigdheden

Voordat je aan de slag kunt gaan is het belangrijk om alle benodigdheden te verzamelen. Je hebt in het geval van een nieuwe computer de volgende zaken nodig:

Stap #2: USB-Stick voorzien van installatie software Windows 10

Volg de stappen die op deze pagina beschreven zijn om je USB-stick te voorzien van de Windows 10 installatiesoftware zodat je snel door kunt gaan naar het installatieproces. 

Stap #3: Plaats de USB-Stick op je nieuwe computer en start je PC

Deze stap ik wellicht de lastigste van allemaal. Je moet er namelijk voor zorgen dat je PC niet automatisch opstart Via je USB-Stick. Hoe dit werkt is afhankelijk van je moederbord. 

Je moet namelijk in je BIOS dit eventueel aanbassen. Google het volgende om het antwoord te vinden: Opstart medium wijzigen + [Naam Moederbord fabrikant]. 

Volg de instructie van de Moederbord Fabrikant om de opstart medium te wijzigen naar je USB. 

Stap #4: Volg de installatie-instructie

Start je computer via de Windows-installatie USB dan krijg je de installatie wizard te zien. Volg deze stappen. Let op! Er wordt gevraagd om een licentie in te vullen. Sla dit over. Wil je toch een licentie aanschaffen, lees dan door tot het einde hoe je goedkoop een licentie kunt aanschaffen. 

Stap #5: Na installatie niet vergeten je BIOS-instellingen weer terug te zetten

Is je installatie gereed, sluit je computer af en haal de USB-stick uit je computer en start je computer weer op. Let op! Het kan zijn dat je computer een foutmelding geeft om je USB-stick niet meer gevonden kan worden. 

Oplossing is op je BIOS-instellingen die je in de 3e stap hebt aangepast weer terug te zetten.

Start je computer op dan kom je in Windows 10 dan weet je dat de installatie geslaagd is.

Volg nu mijn 5 stappen plan zodat jij snel aan de slag kunt gaan met Windows 10 na een schone installatie van Windows 10.

Stappenplan upgraden oude Windows-versie met gratis Windows 10

Ik denk dat het goed is om je te voorzien van de juiste informatie. Als je je computer bijwerkt naar Windows 10 dan vervalt je huidige Windows licentie.

Dit heeft te maken met het volgende. Microsoft heeft iedere Windows-gebruiker de kans gegeven na lanceren van Windows 10 iedereen te upgraden met behoudt van licentie. Dus je had geen extra kosten.
Deze periode is al lang geleden verlopen, waardoor je nu zelf een licentie moet aanschaffen. Verderop lees je hoe je voor een paar tientjes een licentie kunt kopen i.p.v. meer dan € 100,-

Laten we beginnen met het stappenplan zodat jij je computer kunt bijwerken met de laatste Windows-versie.

Stap #1: Download de Windows 10 installatie programma

Het bijwerken is niet moeilijk. Via deze pagina kun je de software downloaden die je nodig hebt. Klik op de knop Hulpprogramma nu downloaden. 

Stap #2: Start het hulpprogramma en volg de instructies

Start het gedownloade hulpprogramma en ga akkoord met de voorwaarden. Kies voor optie Deze pc nu bijwerken. Mocht je een keuze krijgen of er een schone installatie moet plaatsvinden of Persoonlijke bestanden en app behouden, kies dan voor deze optie.

Gratis windows 10 downloaden hulpprogramma

Stap #3: Wacht geduldig af

Zodra het bijwerken in begonnen is het zaak om geduld te hebben. Het kan namelijk uren duren. Ik heb de ervaring dat ik een oude laptop van schoonouders mocht bijwerken en dat duurde bijna 4 uur voordat hij klaar was. 

Houdt er overigens rekening mee dat tijdens het proces je computer kan herstarten. Dan nog een extra tip voor de mensen met een laptop. Zorg er alsjeblieft voor dat je laptop aan het stroom zit, want als de laptop tijdens het proces uitvalt, dan heb je een probleem en is de kans aanwezig dat je computer niet meer werkt. 

Nadelen van een gratis Windows 10 versie

Eigenlijk heb ik dit uitgelegd in mijn blog waarom je Windows 10 moet activeren met een licentie, maar het kan geen kwaad om kort dit samen te vatten. 

Zonder geactiveerde licentie heb je geen mogelijkheid om je persoonlijke instellingen aan te passen, zoals een anderen bureaublad of een ander kleurtje. Je zit vast aan de standaard. Daarnaast heb je continu een watermerk op je scherm bij alles wat je doet. 

Je moet ook rekening houden met zaken dat Microsoft in de toekomst helemaal geen ondersteuning meer levert aan computers waar geen geactiveerde licentie aanwezig is. 

Hierdoor ontvang je geen updates meer en wordt je computer op termijn onveilig voor internetgebruik. 

Hoe dan ook. De keus is aan jou. Wil je het gebruiken zonder geactiveerde licentie dan is er op korte termijn zeker geen probleem

Licentie voor Windows 10 aanschaffen?

Betaal niet onnodig te veel aan een licentie. Koop een licentie bij SoftwareLicense4u.com

Softwarelicense4u

Mocht je toch ergens anders willen kijken, dan raad ik je aan om bij Bol.com te kijken. Daar zijn regelmatig aanbiedingen te vinden. 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.