Top 3 Benodigdheden voor Online Les

Online onderwijs thumbnail

De mensen met schoolgaande kinderen weten er alles van. De wat oudere kinderen volgen online les en laat ik daar nu over willen schrijven, want je moet wel de juiste hulpmiddelen hebben om dit überhaupt goed te kunnen doen.

Mijn kinderen variëren in leeftijd. De oudste gaat naar de middelbare school en de jongste moet nog beginnen met zijn schoolcarrière en de middelste zit in groep 2 van de middelbare school.

Ik heb dus zowel ervaring met het basisonderwijs als het middelbare onderwijs wat betreft de online lessen die ze volgen.

Het volgen van online onderwijs is niet meer weg te denken door de huidige situatie in de wereld. Je wilt natuurlijk wel dat je kind goed les krijgt en daar heb je goede spullen voor nodig.

Ook al is het tijdelijk, vermoed ik dat kinderen makkelijker vanuit huis toch een les kunnen volgen, mochten er in de toekomst omstandigheden zijn, waardoor ze niet naar school kunnen. Hiervoor wil ik in ieder geval voorbereid zijn.

In deze blog ga ik het vooral over een aantal belangrijke zaken hebben, die ik mijn kinderen wil bieden als ze vanuit huis online hun onderwijs moeten volgen.

1. Een Goede Zithouding?

Ik denk dat het net zoals bij volwassenen belangrijk is om ervoor te zorgen dat ze goed kunnen zitten en daarmee bedoel ik niet de keukentafel, maar een goede bureau en bureaustoel, zodat je niet bang hoeft te zijn, dat ze op langere termijn problemen ervaren.

De juiste zithouding voorkomt klachten in nek en rug of zelfs andere plekken. bron

Ik ga er even vanuit dat je kind gebruik maakt van een laptop.

Hieronder twee voorbeelden van een goede bureau en stoel:

2. Hardware + Randapparatuur

Een PC is natuurlijk een must voor online volgen van een les, maar welke PC of laptop is nu geschikt voor school en welke randapparatuur is daarbij benodigd.

Laten we eerst kijken wat we nu precies nodig hebben:

  • PC of Laptop
  • Goede toetsenbord en muis
  • Beeldscherm (minimaal 24 inch)
  • Webcam
  • Geluidapparatuur (zonder dat andere mensen het storend vinden in huis 😉 )
  • Microfoon

Je denk natuurlijk, ja maar dat de meeste dingen zitten toch op een laptop? Dat klopt, echter om een goede zithouding te geven wil je niet dat je kind de hele dag naar een laptopscherm kijkt.

De beste zithouding is dat de bovenkant van een beeldscherm op ooghoogte staat, als je recht zit en recht vooruitkijkt.

Late we beginnen met de lijst:

PC of Laptop

Voor mij is dit een makkelijke keus. Ik zou altijd kiezen voor een laptop. De voordelen zijn dat er al een microfoon en webcam ingebouwd in zit en dat een laptop zeer mobiel is, waardoor je eventueel makkelijk van plek kunt wisselen.

Als je al een PC hebt die prima werkt, dan is het natuurlijk overbodig om een laptop aan te schaffen.

Maar welke Laptop is dan de beste keus in het ruime aanbod? Hierom ben ik gaan speuren op het internet en ik heb er één gevonden die niet te duur is en van alle gemakken zijn voorzien.

Maar voordat ik vertel welke dit is, zal ik drie laptops laten zien voor verschillende budgetten, waarvan ik zeker weet dat het een goede keus zal zijn:

Tot € 500,-

Acer Aspire 3 A314-22-R56U
Online Les Acer laptop
Belangrijke specificaties
Schermdiagonaal14 inch
ProcessorAMD Ryzen 3
Intern werkgeheugen (RAM)8 GB
Totale opslagcapaciteit256 GB
Videokaart chipsetAMD Radeon Graphics
Aanbevolen voor gebruikFilms kijken in Full HD, Internet, e-mail en tekstverwerken, Studie
Type opslagSSD
SnelheidsklasseBasisklasse

Tot € 700,-

Acer Swift 3 SF314-57-57NU
Online Les Acer laptop 700
Belangrijke specificaties
Schermdiagonaal14 inch
ProcessorIntel Core i5
Intern werkgeheugen (RAM)8 GB
Totale opslagcapaciteit512 GB
Videokaart chipsetIntel UHD Graphics
Aanbevolen voor gebruikFilms kijken in Full HD, Internet, e-mail en tekstverwerken, Onderweg
Type opslagSSD
SnelheidsklasseMiddenklasse

Tot € 1000,-

Asus VivoBook S13 S333JA-EG022T
Online Les Asus laptop 1000
Belangrijke specificaties
Schermdiagonaal13,3 inch
ProcessorIntel Core i7
Intern werkgeheugen (RAM)8 GB
Totale opslagcapaciteit256 GB
Videokaart chipsetIntel Iris Plus Graphics
Aanbevolen voor gebruikFilms kijken in Full HD, Foto’s bewerken, Internet, e-mail en tekstverwerken, Onderweg, Studie, Video’s bewerken
Type opslagSSD
SnelheidsklasseTopklasse

Uit deze drie laptops krijg je bij Acer Swift 3 SF314-57-57NU het beste waar voor je geld. Deze laptop is rap en kan multitasking goed aan. Zeker bij gebruik van Microsoft Teams is het aangeraden om een wat sterkere laptop te gebruiken, maar niet als je dus niet meerdere programma’s tegelijk nodig hebt.

Hoe dan ook. Ik denk dat de Acer Swift 3 SF314-57-57NU het meeste biedt voor je geld in vergelijking met de andere twee.

Randapparatuur

De meeste laptops voorzien je eigenlijk al van een Webcam en Microfoon, echter niet iedereen heeft een laptop en wat zijn nu de beste randapparatuur om Online Les te volgen.

Laten we beginnen met de belangrijkste zaken. Een webcam, microfoon en geluid.

Je hebt geluid nodig om te kunnen communiceren net als een microfoon. Je hebt twee opties. Of een Headset waar een ingebouwde microfoon in zit, of een losse microfoon en speakers.

We beginnen met een microfoon

De Snowball iCE Plug & Play USB Streaming Microfoon is geschikt voor Skype en Teams gesprekken, maar ook geschikt voor andere zaken zoals Streaming voor Youtube en Twitch. Met over de 100 positieve reviews op Bol.com is dit de populairste microfoon op dit moment.

Een Webcam

De Logitech C270 – HD Webcam is niet de beste webcam op de markt, maar je krijgt wel waar voor je geld. Deze HD webcam is geschikt voor videobellen en hiervoor ideaal voor het volgen van een online les. Met meer dan 150 positieve reviews is deze webcam zeer populair bij Bol.com

Dan het geluid. Je hebt natuurlijk ook fatsoenlijk geluid nodig om een online onderwijs te volgen. Hiervoor ben ik op zoek gegaan naar twee opties. Speakers en Headset (voor als andere niet tot last wil zijn in je huishouden)

Speakers

Ik heb hier eigenlijk speakers gevonden. Eén voor een klein budget en de andere voor een iets groter budget maar wel met geweldig geluid.

De Logitech Z200 kost minder dan € 35,- maar wel geschikt voor basis gebruik, waaronder videobellen en achtergrond muziek. Je moet hier niet een wonder speaker van verwachten, maar als de reviews ziet, dan is vrijwel iedereen tevreden. Meer dan 250 positieve reviews!

Ja en dan de andere:

Logitech Z333 is naar mijn mening het beste wat je kunt kopen voor je PC! Naast dat je kunt gebruiken voor je online les is het ook zeer geschikt voor multimedia, waaronder muziek, film en gaming. Meer dan 200 positieve reviews zijn deze boxen niet alleen populair, maar ook nog eens het best gewaardeerd!

Headset

Deze Jabra Evolve 40 is speciaal ontworpen voor doeleinden. Muziek en gesprekken. Jabra is een merk die bij veel professionele bedrijven gebruikt voor VOIP-telefonie. Hierdoor leveren ze kwaliteit en dat is aan de reviews ook wel te zien. Naast het geven van kwalitatief goed geluid levert deze Jabra Evolve ook een uitstekende microfoon, waardoor duidelijk verstaanbaar bent bij bijvoorbeeld Skypegesprekken

Nu we zowel nummer 1 en 2 hebben behandeld gaan we nu naar nummer 3

3. Uiterlijke verzorging

Huh?! Maar we hebben het toch vooral over zaken die je nodig hebt voor scholing? Ja dat klopt.

Er is iets waar we heel makkelijk mee omgaan als we thuis en dat is hoe wij ons verzorgen. Mensen zijn geneigd om in een joggingsbroek achter de laptop te gaan werken of net zoals de Antwerpse Burgemeester in zijn onderbroek een interview geeft.

Online onderwijs onderbroek burgemeester
Hoe het NIET moet! 😉

Zorg ervoor dat je kinderen of jezelf verzorgd zoals je normaal gesproken naar werk of school gaat. Dit zorgt er onbewust ook voor dat je gemotiveerder bent dan, dan je in relax kleren rondloopt.

Dan nog een gratis tip van mij! Als je een laptop gebruikt, maar wilt een groter beeld of een tweede scherm, dan adviseer je te kijken naar het volgende beeldscherm:

Deze Iiyama G-Master G2530HSU-B1 is niet alleen zeer geschikt voor gaming. Deze 24,5 inch scherm is uitstekend geschikt voor alledaags gebruik. Kijk op Bol.com voor meer informatie of andere opties!

Samenvatting benodigdheden voor online les

Het volgen van online onderwijs is voor onze kinderen even omschakelen en voor ons was het ook lastig om vanuit huis te werken, maar een groot deel van Nederland doet wat hij kan in deze tijd.

De belangrijkste benodigdheden zijn:

  1. Een goede zithouding. Dit zorgt ervoor dat je voor lange tijd geconcentreerd online les kunt volgen. Daarnaast is de kans een stuk kleiner op een blessure. Een goede bureau en bureaustoel zijn dus een must have!
  2. Een kwalitatief goede Laptop of PC en randapparatuur. De apparatuur moet betrouw en vlot werken voor de zaken waar je deze apparaten voor moet gebruiken. Daarnaast heb je goede beeld en geluid nodig. Hiervoor zijn zowel een speaker of headset een must, daarnaast natuurlijk ook een webcam en een goede microfoon.
  3. Je uiterlijke verzorging. Zorg ervoor dat je je eigen aankleedt zoals je normaal zou doen als je naar school of werk zou gaan.

Zo…dat waren ze dan. De tips die ik kan geven met bijbehorende voorbeelden. Ik hoop je te hebben voorzien van de juiste informatie. Mocht je willen reageren of je hebt beteren opties. Reageer dan onderaan dit artikel.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.