Wat is Microsoft OneDrive en wat kost het?

Wat is Microsoft OneDrive Thumbnail

Bij een schone installatie van Windows 10 wordt er gevraagd om een Microsoft-account in te voeren. Dit heeft alles te maken met de Clouddiensten van Microsoft zoals OneDrive.

Maar wat is Microsoft OneDrive? OneDrive is een online Clouddienst van Microsoft waarbij je belangrijke bestanden veilig kunt opslaan in een Cloudopslag, waardoor je met elk apparaat waar de applicatie OneDrive aanwezig is en via een browser toegang hebt tot je bestanden.

Je kent vast wel die horrorverhalen. Je hebt alle foto’s en belangrijke digitale bestanden opgeslagen op een externe harde schijf. Na een aantal jaar werkt je externe harde schijf niet meer en ben je waarschijnlijk alles kwijt. Vaak je moet je naar een gespecialiseerd bedrijf om je data te proberen veilig te stellen, maar dit lukt soms niet meer.

De spanning en stress die dit meebrengt is tegenwoordig overbodig met Clouddiensten zoal OneDrive. Ik vind het daarom belangrijk om uitleg te geven van OneDrive is en wat je ermee kunt, zodat je na het lezen je eigen account kunt gebruiken om je data veilig op te slaan.


Alles willen weten over OneDrive?

OneDrive biedt meer dan alleen een Cloudopslag.
Ben je benieuwd wat er meer mogelijk is?

Wat is Microsoft OneDrive Boek

Wat heb je nodig om Microsoft OneDrive te gebruiken en wat kost het?

Je hebt in de introductie al gelezen wat Microsoft OneDrive is, maar wat hebt je nodig voordat je er gebruik van kunt maken. Laten we bij de belangrijkste zaken beginnen.

Een apparaat met internetverbinding en die gebruik kan maken van de OneDrive applicatie of internetbrowser. Een laptop, smartphone, tablet, desktop pc en MacBook zijn allemaal geschikt om gebruik te maken van OneDrive. Zelfs een XBOX game console heeft daar toegang op.

Je hebt uiteraard ook een Microsoft-account nodig. Heb je deze nog niet, dan kun je deze via de volgende link gratis aanmaken: https://login.live.com/login

In het inlogscherm klik je op de knop Maak er een en volg de instructies voor het aanmaken van een account.

Wat is Microsoft OneDrive account aanmaken

Zodra je account is aangemaakt krijg je van Microsoft 5 GB aan opslag. Dit is voor sommige genoeg, maar als dit niet genoeg is, dan kun je voor € 2,- per maand 100 GB aan opslag kopen. Voor € 7,- in de maand (€ 69,- per jaar) of je kunt zelfs 1 TB aan data kopen. Je krijgt er zelfs nog iets extra’s bij. Toegang tot Office apps zoals Word, Excel, PowerPoint!

Wil je ook andere Clouddiensten gebruiken van Microsoft, lees dan eerst mijn blog over Microsoft 365 voor meer informatie.

Wat is er mogelijk met OneDrive?

Je hebt net gelezen wat je nodig hebt om gebruik te kunnen maken van OneDrive, maar het gaat er ook om dat je weet wat je er allemaal mee kan. Hiervoor heb ik dit hieronder allemaal op een rijtje gezet, zodat jij geen enkele functie ongebruikt laat.

Bestanden vanaf je PC toevoegen aan OneDrive

Allereerst moet je OneDrive installeren (Download de applicatie). Na de installatie kun je letterbestanden verslepen van je PC naar je OneDrive-map. Zie onderstaande foto als voorbeeld. Je kunt nadat je de desbetreffende bestanden hebt geplaats in OneDrive deze direct bekijken op een ander apparaat, zoals je smartphone of tablet.

Wat is Microsoft OneDrive PC

Bestanden vanaf je Browser toevoegen aan OneDrive

Vanaf een willekeurig apparaat kun je bestanden uploaden via de OneDrive-website. Ga naar Onedrive.com om in te loggen. Via de knop Uploaden kun je bestanden vanaf je apparaat uploaden. Je kunt ook bestanden verslepen naar de website om ze in OneDrive te plaatsen.

Nadat de bestanden zijn geüpload, zijn ze direct op alle apparaten waar je de Microsoft OneDrive applicatie hebt staan beschikbaar.

Wat is Microsoft OneDrive Website

Automatische back-up voor je belangrijkste bestanden

Bij de installatie van Microsoft OneDrive wordt er automatisch een back-up gemaakt van je belangrijkste bestanden. Daarmee zorgt OneDrive er eigenlijk al voor dat het synchroniseren met de OneDrive Cloudopslag automatisch zal plaatsvinden. De volgende bestanden vallen onder deze automatische back-up:

  • Afbeeldingen
  • Bureaublad
  • Documenten
  • E-mailbijlagen
  • Muziek

Bij een laptop zal het automatisch synchroniseren stoppen zodra het batterijniveau laag is en batterijbesparing is ingeschakeld.

Alles willen weten over OneDrive?

OneDrive biedt meer dan alleen een Cloudopslag.
Ben je benieuwd wat er meer mogelijk is?

Wat is Microsoft OneDrive Boek

Samenvatting

Microsoft OneDrive is een Clouddienst, waar je online opslag hebt bestemd voor back-up van belangrijke bestanden, makkelijk toegang tot bestanden via verschillende apparaten en nog veel meer.

Standaard krijg je gratis 5 GB aan Cloudopslag. Wil je meer opslag? Dan zal je een abonnement moeten aanschaffen.

Geef hieronder een reactie om aan te geven wat je van deze artikel vindt. Alvast bedank!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.