Als jij een apparaat aansluit op je computer, dan moet dit apparaat communiceren met je computer. Daar is een stukje software voor nodig. Dat stukje software het in het Engels Driver. In het Nederlands heet dit een Stuurprogramma.

Een Stuurprogramma zorgt ervoor dat een ontwikkelaar van een applicatie of hardware geen rekening hoeft te houden met de hardware van de computer. Een Stuurprogramma zorgt er dus voor dat de applicatie/hardware kan communiceren met de hardware van je computer.

WIl je weten hoe je Stuurprogramma’s kunt updaten? Klik dan op de onderstaande link om mijn blog te lezen over Een Schone Installatie Van Windows 10:
http://computeruitleg.nl/na-schone-installatie-windows/