Een MP3 bestand is een audiobestand, welke je op een computer of smartphone kan worden afgespeeld. Dit bestand was vroegen zeer populair bij gebruikers van iPods en andere MP3-spelers.

MP3 is een verzamelnaam voor MPEG-1 Audio Layer III of MPEG-2 Audio Layer III. De MP3 is ontworpen in 1992 en voor het eerst gebruikt in 1994. Pas vele jaren later werd het populairder toen je zelf muziek kon branden op een CD-ROM en uiteindelijk de MP3-speler en iPod de wereld veroverde waardoor de Discman (draagbare muziek speler met CD-ROM) werd verslagen.

MP3 heeft als grote voordeel dat je grote hoeveelheden kon opslaan, omdat deze bestanden behoorlijk gecomprimeerd waren zonder aan hoorbare audiokwaliteit te verliezen.

Tegenwoordig zie je software die online (muziek) video’s downloaden en om kunnen zetten naar MP3, zodat je deze op je smartphone kunt plaatsen. Voor YouTube Converters worden daarvoor gebruikt.

Lees mijn blog over de Beste YouTube Converter