Top 3 Beste YouTube Converter. Een Review over YouTube Converters

Afgelopen week kwam ik in een situatie, dat ik geen databundel meer had. Ik luister regelmatig audioboeken via YouTube. Ja, ik weet het. Lekker krenterig. Omdat ik een lange reis voor de boeg had kon ik dus niet met mijn databundel streamen.

Ik ben dus op zoek gegaan naar een mogelijkheid om video’s lokaal op te slaan op mijn telefoon. YouTube geeft deze mogelijkheid met een premium abonnement en omdat ik geen abonnement wil bij YouTube, ga je dus naar andere mogelijkheden kijken.

Ik kwam uit op een zogenoemde converter. Eens stukje software waarmee je dus video en/audio kunt opslaan op je telefoon, zodat je offline toch YouTube filmpjes kunt bekijken. Ik zal de top 3 beste YouTube Converters met je delen.

Even een belangrijke opmerking: Het downloaden van YouTube is volgens de gebruikersvoorwaarde niet toegestaan. Je loopt het risico dat je account geblokkeerd wordt. Ik zal verderop advies geven hoe je dit het beste kunt voorkomen.

Let op! Bescherm je identiteit met een VPN om accountblokkade te voorkomen
Het is niet toegestaan gebruik te maken van converters. Bescherm je account met een VPN! Hieronder de beste VPN-diensten:

ExpressVPN

NordVPN

Surfshark

[ez-toc]
Beste youtube converter header

Het woord Converter zegt het al eigenlijk. Het is software die YouTube videobestand omzet naar een formaat die jij nodig hebt om offline te bekijken of luisteren. Het wordt ook wel eens YouTube Downloader genoemd. Het is niet alleen downloaden omdat het bestand ook omgezet moet worden voordat je het kunt bekijken.

Er zijn verschillende soorten Converters, maar de beste YouTube Converters kunnen video’s in verschillende formaten omzetten. Voor muziek bijvoorbeeld MP3 of FLAC. Voor video MP4 of WMV.

Het doel van de converter is simpel. Video’s die online staan downloaden zodat je ze offline kunt bekijken. Zoals ik al eerder aangaf is dit volgens de gebruikersvoorwaarde niet toegestaan. YouTube loopt advertentie-inkomsten mis door dit soort programma’s.

Ik gebruik eigenlijk nooit een YouTube Converter en dat is puur omdat ik normaliter genoeg dat per maand heb, zonder ik mijn bundel op maak. Echter maak je soms een foutje waardoor je kind lekker YouTube kids aan het kijken is en Wifi uitstaat.

Hoe werkt een YouTube Converter?

Via een YouTube link kun je de video downloaden omzetten naar een bestand naar keuze. Uiteraard afhankelijk van welke Converter je gebruikt.

Dit bestand kun je lokaal opslaan op je computer om ze vervolgens op je smartphone te zetten. Deze software doet dus 2 dingen. Hij downloadt de video en zet het videobestand om in een formaat die jij kunt bekijken.

Daarbij heb je bij video ook nog vaak de keuze of je in Full HD wilt (1080P) of lager. Hoe hoger de resolutie, hoe meer data en opslag dit voor je kost.

Er zijn een aantal Converters die veel irritante reclames tonen, waardoor het een vervelende klus wordt om dit te gebruiken. Hiervoor ben ik op zoek gegaan naar een Converter die het prettigst werkt.

Wil je overigens weten hoe je ongewenste reclame kunt blokkeren? Klik dan op de onderstaande link:
http://computeruitleg.nl/ongewenste-reclame-blokkeren-chrome/

Hoe voorkom je dat YouTube je account blokkeert?

Wat ik al eerder schreef is het volgens de gebruikersvoorwaarde niet toegestaan om video’s te downloaden. Tenminste buiten de omgeving van YouTube zelf. Om te voorkomen dat je geblokkeerd wordt moet je een aantal dingen doen.

  • Zorg dat je niet ingelogd bent.
  • Zorg dat YouTube je bron niet kunt achterhalen. Dit kun je doen met een VPN.

Wil je weten wat een VPN is en welke VPN-Dienst ik adviseer? Klik op de onderstaande link om hier meer over te lezen.
http://computeruitleg.nl/wat-is-een-vpn/

In het kort zorgt een VPN ervoor dat YouTube niet kan zien met welk IP-adres je aan het downloaden bent. Zien ze dit wel en kunnen ze dit koppelen aan je account, dan kun je ervan uitgaan dat ze je account blokkeren volgens de voorwaarden.

Top 3 beste YouTube Converters

Ik heb naar mijn mening, de top 3 beste YouTube Converters gevonden, die het minste reclame geven. Daar is een reden voor, maar daar lees je straks over. Bovendien moet het simpel werken. Zonder enige instructie moet het duidelijk zijn hoe het werkt. Het is natuurlijk mijn mening, dus voel je vrij om daar een andere mening over te hebben. Hoe dan ook, mijn kundige expertise (kots bakje) heeft de volgende 3 YouTube Converters gevonden.

YT Downloader Plus

Dit is een hele fijne stukje software die behoorlijk veel mogelijkheden biedt. Dit is geen software via een website, maar software die je op je computer moet installeren. Na installatie kun je het programma opstarten en YouTube linkjes plaatsen om de video’s te downloaden.

Je kunt de gedownloade video’s omzetten naar MP4, 3GP, 3G2, AVI, WMV, VOB, MPEG1, MPEG2 of MP3, dus naar mijn mening genoeg mogelijkheden. Wat ook een behoorlijk pluspunt is, is dat je meerdere Links tegelijk kunt downloaden. Dit scheelt je weer tijd. Wil je niet wachten en wil je je computer het werk laten doen, dan heb je een mogelijkheid om het programma automatisch te laten afsluiten. Lekker handig al zeg ik het zelf.

YT Downloader

YoutubeMP4

Dit is de meest simpele, maar bovendien ook meest beperkte van de 3 beste YouTube Converter. Dit is een programma die je niet hoeft te installeren. Je gaat naar de website, plakt de link en krijgt vervolgens een download bestand in de vorm van een MP4. Dat is het. Niet meer niet minder.

Nadeel is natuurlijk dat je geen andere soorten bestanden kunt maken. Daarbij, als je op de website klikt ga je direct door naar een reclame pagina. Dat irriteerde me het meest. Voor de rest kan ik er verder niets over schrijven.

Youtubemp4

WinX YouTube Downloader

Ik denk dat WinX YouTube Downloader de meeste opties biedt. Niet zozeer met welke type bestanden die je ermee kunt opzetten, maar juist welke platforms. Je kunt er namelijk niet alleen YouTube filmpjes mee downloaden, ook Vimeo, Filmpjes van Facebook en nog vele andere websites met video’s. Kortom dit is een soort one size fits all programma‚Ķ Met andere woorden behoorlijk veel mogelijkheden dus.

Conclusie van De Beste YouTube Converter:

Uit de beste 3 YouTube Converter is niet echt een winnaar aan te wijzen, maar wat wel duidelijk is, is dat er genoeg programma’s op de markt zijn, die ervoor zorgen, dat je filmpjes offline kunt bekijken.

Hoewel ik de toekomst voor deze Converter programma’s somber inzie, zie ik het nut voor nu nog wel in. Ik verwacht dat door grotere databundels en abonnementen met onbeperkte datalimieten (op basis van Fair-use) je geen omkijken meer hebt naar het verbruik.

Tot die tijd, zullen mensen hier wel gebruik van maken. Mijn focus lag nu bij video’s. Er zullen genoeg mensen zijn die puur alleen de audio gebruiken van muziekvideo’s.

Allerlaatst wil ik aangeven dat het gebruik van YouTube Converter geheel voor eigen risico zijn.

Ik hoop dat je dit een interessante blog vond. Mocht je feedback willen geven of vragen willen stellen, geeft dan een reactie onderaan deze pagina.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.