Het woord Store verklapt het eigenlijk al. Het is een winkel, geen fysieke, maar een digitale winkel voor digitale producten. Op je smartphone heb je een applicatie winkel, waar je apps voor je smartphone kunt kopen/downloaden en installeren.

Voor iPhone gebruikers is dit de App Store en voor Android gebruikers is dit Google Play Store.

Windows 10 gebruikers hebben zelf ook een store en dat is de Microsoft Store. Dit is de plek waar je op een veilige manier applicaties kunt downloaden en installeren.

Dit is veiliger omdat Microsoft de software heeft gecontroleerd, waardoor je zeker kan weten dat geen adware/malware in de software zit verstopt, zoals dat wel kan gebeuren, zodra je software download vanaf een willekeurige website.

Als je Windows 10 in S modus gebruikt, kun je alleen applicaties downloaden vanuit de Microsoft Store. Lees mijn blog over Windows 10 S modus om meer te weten over deze versie vanNTSBDEB1XXX.