Wat is een behuizing

De meeste hardware onderdelen worden aangesloten op het moederbord, maar niet allemaal. Hoe zorg je ervoor dat alles op zijn plek zit en blijft zitten. Een Behuizing biedt de uitkomst.

Alle onderdelen komen hier samen en vormen daarmee de computer. Hierdoor is de kans op schade klein en wordt de meest ideale klimaat gehouden in je kast om alle hardwarecomponenten op zijn maximale prestaties hebt draaien.

Er zijn verschillen soorten en maten, maar de meest voorkomende zijn ATX, micro-ATX. Ook wel de Form Factor genoemd. De Form Factor is belangrijk. Bij de keuze van je hardware onderdelen moet je hier wel rekening mee houden. Kijk op Tweakers voor voorbeelden.

Als je en moederbord koopt met een Form Factor van ATX dan heeft het geen zin om een behuizing te nemen met een Form Factor micro-ATX. Dit past namelijk niet.

Een micro-ATX moederbord past weer wel in een ATX-behuizing, maar zorgt er wel weer voor dat je niet je gehele behuizing benut.

wat is een behuizing
Voorbeeld ATX-behuizing met mini-ATX moederbord

Bij het kiezen van een behuizing moet je dus rekening houden dat alle onderdelen passen in de gekozen Form Factor. Altijd verstandig om dit na te gaan. Denk daarbij niet alleen aan een voeding, moederbord, maar kijk ook naar andere dingen, zoals koeling voor je Processor of je eventuele Grafische kaart.

Lees mijn blog over de functies van verschillende computeronderdelen voor meer informatie

Een behuizing is één van de goedkoopste onderdelen van je computer, maar ook hier is het belangrijk om niet het goedkoopste te kiezen. Controleer altijd de reviews voor je over gaat tot aankoop.

Klik hier voor voorbeelden van behuizingen op Bol.com

Klik hier voor voorbeelden van behuizingen op Amazon.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.