3 Makkelijke Manieren om je Foto’s vanaf iPhone naar PC te kopiëren

foto's vanaf iphone naar pc

Je leven vastleggen wordt vooral met een smartphone gedaan, maar een smartphone heeft niet altijd genoeg opslag om onbeperkt foto’s te bewaren en het is ook niet wenselijk om alles op één plek te bewaren. Misschien wil je via een fotobewerkingssoftware je foto’s bewerken. Je moet er dan wel voor zorgen dat je foto’s op je PC belanden. In deze blog ga ik 3 makkelijke manier uitleggen hoe je je foto’s vanaf iPhone naar PC gekopieerd kunnen worden. Na het lezen van deze blog kun je zelf bepalen welke manier je het makkelijkst vindt.

Wil je weten hoe ik deze instructie heb gemaakt? Bekijk mijn tools pagina voor meer informatie.

[ez-toc]

De 3 makkelijkste manieren om je foto’s vanaf iPhone naar PC te kopiëren zijn:

1 Via usb middels Windows verkenner

2 Via usb middels ITunes

3 Via iCloud

Als je denkt waar blijft mijn uitleg, dan zal ik je niet teleurstellen. Die komt er echt aan. Ik wil voordat we beginnen alleen even een aantal belangrijk punten benoemen.

  • Gebruik altijd de officiële kabels van Apple als je verbinding maakt met je computer. Ook met het opladen van je iPhone adviseer ik de officiële opladers te gebruiken en ja die zijn niet goedkoop, maar er zit wel garantie op.
  • Deze instructie is gebaseerd op het gebruik van een iPhone i.c.m. een Windows 10 computer.
  • Zorg dat je iPhone niet vergrendeld is

1 via USB middels Windows verkenner

Stap 1: Verbind je iPhone met je USB-kabel aan je PC. Kies op je iPhone voor Sta toe om verder te gaan.

Verbind iPhone met PC

Stap 2: Klik op het Windows Verkenner icoontje onderaan je taakbalk. Je kunt ook toetsencombinatie Windows + E gebruiken.

Klik op verkenner

Stap 3: Klik op Deze pc (1) en daarna op Apple iPhone (2)

Verkenner

Stap 4: Open het mapje Internal Storage > DCIM en kopieer alle bestanden naar je bureaublad. Vanuit daar kun je de foto’s naar de juiste plek verplaatsen.

Verkenner kopiëren

Belangrijk punt is dat je iPhone tijdens het kopiëren altijd ontgrendeld is.

2 Via USB middels iTunes

Stap 1: Verbind je iPhone met je USB-kabel aan je PC. Kies op je iPhone voor Sta toe om verder te gaan.

Verbind iPhone met PC

Stap 2: Ga op je iPhone naar je Foto’s app en selecteer een foto. Klik vervolgens linksonder op het deel icoontje.

Afbeelding delen

Stap 3: Kies voor Bewaar in Bestanden en druk op Op mijn iPhone. Kies vervolgens voor Chrome.

Delen via Chrome

Stap 4: Ga op je computer naar je Windows Store en zoek iTunes. Mocht je iTunes nog niet geïnstalleerd hebben, kies dan voor Downloaden.

Itunes stap 1

Stap 5: Start iTunes en klik op iPhone. Kies vervolgens voor Bestandsdeling (1) en hierna Chrome (2). Selecteer het bestand (3) en klik op Opslaan (4)

Itunes Bestandsdeling

3 Via iCloud

Stap 1: Als je op je iPhone alles goed hebt ingesteld, dan worden je foto’s automatisch naar iCloud gesynchroniseerd. Ga naar https://icloud.com en log in op je iCloud account.

login iCloud

2: Ga naar je Foto’s.

Via iCloud

3: Select je foto’s die wilt overzetten (1) naar je computer en klik op downloaden (2)

Via iCloud 2

4: Je bestanden zijn gedownload in een .zip bestand. Deze bestanden zin ingepakt en moeten dus uitgepakt worden. Ga naar de locatie van je bestanden (1) en klik op uitpakken (2).

5: Klik nu op Alles uitpakken (1). Kies je locatie en klik op Uitpakken (2).

Via iCloud 4

Je foto’s staan nu op je computer. Nadat je alles uitgepakt hebt, kun je de foto’s naar je Afbeeldingen map verplaatsen. Deze manier vind ik overigens het meest simpelste van deze 3. Het is een kwestie van inloggen, bestanden selecteren en downloaden. Maar er is zelfs een nog makkelijker manier….

Supermakkelijke manier om foto’s van iPhone naar PC de kopiëren

Ik had nog een verrassing in petto. Want er is nog een manier en dat is waarschijnlijk nog makkelijker dan de 3 manieren die hierboven zijn beschreven.

iCloud voor Windows! Deze applicatie staat in de Microsoft Store. Om het je makkelijk te maken, heb ik een video hieronder geplaatst. Volg de stappen voor het installeren van iCloud voor Windows. De instructie is in het Engels, echter is dit naar mijn idee goed te volgen.

Na de installatie, kun je heel makkelijk foto’s bekijken en ook kopiëren naar je eigen PC en andersom.

Samenvatting van 3 manieren om foto’s van iPhone naar PC te kopiëren

Je hebt dus verschillende mogelijkheden om je foto’s vanaf iPhone naar PC te kopiëren. De oudere vorm is via een USB-kabel die verbonden is met je telefoon en de modernere vorm via iCloud. Naast iCloud zijn er ook andere Clouddiensten zoals Google Foto’s of Dropbox.

Ik heb in deze instructie gekozen voor iCloud, omdat deze het meest geïntegreerd is met iPhone. Heb je onbeperkte opslag nodig voor je foto’s, dan is Google-foto’s de beste keus voor je. Als je de upload kwaliteit niet op origineel, maar op Hoge kwaliteit zet, heb je onbeperkte opslag.

Wil je toch meer opslag omdat je de kwaliteit origineel wilt houden, dan kan je zowel bij Apple als bij Google voor € 2,99 per maand opslag krijgen tot 200GB. OneDrive en Dropbox hebben anderen abonnementsvormen die van 1TB beginnen.

Tot slot als een mooie toevoeging iCloud voor Windows, omdat ik denk dat dit de meest makkelijke manier is om je foto’s over te zetten naar je PC. Deze instructie is overigens mogelijk gemaakt door de Printscreen tool Snagit. Wil je weten hoe je met Windows 10 een Printscreen kunt maken, lees dan mijn blog Een Printscreen maken in Windows 10

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.