Computer hardware voor een desktop. Wat heb je nodig en wat kost het voor klein en groot budget?

computer hardware voor een desktop

Na mijn vorige blog Wat is een computer? Een super heldere en simpele uitleg wil je een computer kopen, maar je weet niet waar je moet beginnen vanwege het grote aanbod aan computer hardware voor een desktop.

Doordat er zoveel aanbod is, ga je twijfelen en durf je geen keuze te maken. Ook wil je niet te veel te betalen. Je wil waar voor je geld. Hiervoor is het allereerst belangrijk dat je weet wat je nu precies nodig hebt. 

Als beginner adviseer ik je niet om een computer zelf in elkaar te zetten. Daar heb je wat meer kennis voor nodig. In deze blog lees je welke computer hardware je nodig hebt voor een desktop. Daarbij zal ik advies geven voor een klein budget en een advies voor een groter budget. 

De voordelen van een desktop

Een desktop heeft voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een laptop of een tablet. Deze voordelen dien je af te wegen tegen de nadelen die ik hierna beschreven worden. 

  • Het belangrijkste voordeel is dat een desktop vaak krachtiger is dat een laptop of tablet. Met krachtiger bedoel ik. Er zit een sterkere processor in. Een processor wordt tijdens gebruik warm, en moet gekoeld worden met een ventilator. In een desktop zit meer ruimte voor een grotere ventilator, dan in een laptop, waardoor de koelcapaciteit toeneemt. 
  • Meer dataopslag mogelijkheden. Dit was tot een paar jaar geleden een groot voordeel, echter doordat de techniek is doorontwikkeld is de opslag hardware zo klein geworden, dat er nauwelijks nog verschillen zijn met een laptop. 
  • Makkelijk te upgraden. Daarmee bedoel ik, dat je met een desktop langer mee kan doen, omdat je tussentijds je geheugen kunt ophogen of je bijvoorbeeld je beeldscherm kunt vernieuwen, of een andere netwerkkaart die snellere internetverbindingen aankan.

De nadelen van een desktop

Er zijn ook nadelen van een desktop. Deze nadelen kunnen een belangrijke reden zijn om op zoek te gaan naar een laptop of tablet. Afhankelijk vanuit welke behoefte je de computer gaat gebruiken.

  • Het belangrijkste nadeel is, dat een desktop niet mobiel is. Je kunt het niet makkelijk meenemen naar een andere kamer. Je gaan namelijk niet met je desktop onder je arm op visite bij een familie om je laatste vakantiefoto’s te laten zien. Daarbij heb je ook nog een muis en een toetsenbord nodig.
  • Doordat een desktop niet mobiel is, zal er snel stof in de ventilatoren komen. Het is dus belangrijk om dit regelmatig schoon te maken. Een laptop heb je vaak in je handen, waardoor je sneller geneigd bent om er een doekje overheen te halen.
  • De toetsenbord, muis en scherm zijn losse onderdelen. Bij een laptop heb je alles in één. 

Koopadvies Desktop voor een kleine budget tot max 500 euro

Heb je een klein budget tot maximaal 500 euro, dan is het belangrijk dat je weet dat je op een aantal punten moet inleveren. Ga ervan uit dat je niet kunt gamen met de laats pc-games. Daarnaast zal videobewerking traag gaan of helemaal niet werken. Het budget van 500 euro om computer hardware voor een desktop aan te schaffen is weinig, maar kan prima.

De beste keuze voor een Desktop met klein budget is geworden….

Na een zoektocht op Coolblue.nl en Amazon.nl kwam he volgende tegen. Klik op de afbeelding of tekst om de actuele prijs te bekijken.

Lenovo IdeaCentre Slim Desktop-pc incl. toetsenbord + muis, zwart

Dit is een simpele desktop voor een klein budget. Deze computer is niet geschikt voor videobewerking en gaming. Voordeel is dat er al een toetsenbord en een muis inbegrepen zit, waardoor je deze niet los hoeft aan te schaffen.

Lenovo IdeaCentre Slim Desktop

Beeldscherm klein budget

Je hebt bij een desktop ook een beeldscherm nodig. Klik hier als voorbeeld welke beeldschermen er beschikbaar zijn op Amazon.nl.
Ook is er een top 10 lijst van Coolblue.nl

Het scherm wat ik adviseer bij een budget prijs is de Samsung U28E570DS. Dit is het perfecte scherm voor een klein budget.

Samsung U28E570DS_

Koopadvies Desktop grote budget tot max 1500 euro

Voor het grotere budget is het aanbod ook nog steeds groot. Wil je de laatste PC Games kunnen spelen, of wil je juist iets met videobewerking doen, dan zit je in met een budget van 1500 euro ruim voldoende om goede computer hardware voor een desktop aan te schaffen.

Ik heb bij zowel Coolblue.nl en Amazon.nl gekeken en daar heb ik uiteindelijk een keuze gemaakt. Deze keuze is gebaseerd op reviews en hoeveel waar krijg je voor je geld. Wil je zelf zoeken, dan heb ik een begin voor je gemaakt. Je kan natuurlijk afwijken van de lijsten als jij een betere optie kunt vinden.

Klik hier voor de Coolblue.nl top 10.

Klik hier voor de bestsellers van Amazon.nl

De beste keuze voor een Desktop met een groot budget is geworden….

Acer Aspire TC-886

Acer Aspire TC-886 desktop kennisbank

Hier zit alles in wat je maar wilt hebben voor een computer, die ook geschikt is voor videobewerking en gaming. Let wel op je dient ook bij deze pc nog een monitor aan te schaffen, want zonder beeldscherm kom je natuurlijk niet zover. 

Daarnaast lijkt het erop dat er ook geen muis en toetsenbord inbegrepen zit. Kijk onderaan de blog om voor ook eventuele andere toebehoren.

Beeldscherm groot budget

Net zoals bij een klein budget ben ik opzoek gegaan naar de beste keuze naar een groot budget. De keuze is gevallen op AOC U2790PQU 

AOC U2790PQU

Samenvatting

Alles bij elkaar is een desktop niet goedkoop en eigenlijk ook niet mijn voorkeur, tenzij je fanatiek gaat gamen of veel met videobewerking doet. 

Hieronder nog even samenvattend alle zaken die in deze blog geadviseerd zijn.

Kleine Budget Desktop: Lenovo IdeaCentre Slim Desktop
Grote Budget Desktop: Acer Aspire TC-886
Beeldscherm klein budget Samsung U28E570DS
Beeldscherm groot budget AOC U2790PQU 
Toetsenbord en muis sets bij Coolblue.nl
Toetsenborden en muizen bij Amazon.nl (geen sets)
PC Speakers bij Coolblue.nl
PC Speakers bij Amazon.nl

Overigens heeft Amazon nu een actie voor Amazon Prime waar je 30 dagen gratis gebruik kunt maken van zowel de streaming dienst, als de Prime bezorgopties. Klik hieronder op je snel aan te melden, nu de actie nog loopt.

Processor AMD

Conclusie voor de aankoop van computer hardware voor een desktop

Er is een ontzettend groot aanbod op gebied van desktopcomputers en ik hoop dat ik je heb geholpen met een advies. Je kan hier natuurlijk van afwijken. Het is uiteindelijk je eigen keus. Computer hardware voor een desktop is veelzijdig en je kan alles kanten op, maar met mijn advies kom je hopelijk op de goede weg.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.