Hoe automatisch inloggen in Gmail?

Gmail is de populairste gratis e-maildienst van de wereld. Google heeft hiervoor een strenge login procedure waardoor je min om meer verplicht wordt om met de twee-factor authenticatie te gaan werken. Het automatisch inloggen in Gmail lijkt dan ook utopie. Maar is dit ook zo?

Nee helemaal niet zelfs. Je kunt vrij gemakkelijk ervoor zorgen dat je automatisch kunt inloggen in Gmail door eerst in te loggen in Google Chrome. Ben je ingelogd in Chrome dan heb je via dit account toegang tot alle Google apps zonder nogmaals in te hoeven loggen. Hoe dit werkt lees je verderop in dit artikel.

In dit artikel wil ik je verder meenemen hoe je snel kunt inloggen in Gmail. Met zowel de Chrome-browser op je PC of op je Android telefoon of met je iPhone.

[ez-toc]

Automatisch inloggen in Gmail via Google Chrome op PC

Heb je Google Chrome dan kun je in Chrome al inloggen met je Google Account. De voordelen daarvan zijn behoorlijk simpel. Als je inlogt heb je toegang tot alle apps van Google die in de Browser onder de Google apps knop zit. Zie onderstaande afbeelding als voorbeeld.

Automatisch inloggen gmail Chrome Google Apps

Binnen Chrome wordt er gebruik gemaakt van een zogenoemde single sign-on, ook wel SSO genoemd. Dit wil zeggen dat je één keer hoeft in te loggen. Alle apps binnen het ecosysteem van Google kun je dus raadplegen, zonder nogmaals te hoeven inloggen. Zo kun je dus snel inloggen in Google.

Het inloggen met je Google account gaat als volgt:

Profiel
Afbeelding Profiel
 • Start Google Chrome
 • Klik rechtsboven op Profiel (zie afbeelding rechts voor Profiel icoon
 • Vul in Google-account login gegevens in
 • Indien je met meerdere apparaten werkt kan je Synchronisatie inschakelen

Je kunt nu zonder nog een keer te hoeven inloggen bij alle Google-apps terecht.

Inloggen Gmail via iPhone

Het is de normaalste zaak ter wereld om je e-mail in te stellen op je smartphone, maar wat nu als je Gmail-account hebt. Dan kan je eigenlijk twee dingen doen. Je kunt je Google-account instellen in de standaard e-mail app van je iPhone of je kunt de Gmail app downloaden (wat ik sowieso adviseer).

De Gmail app is gewoon de beste keuze. Niet alleen omdat deze app handige functies heeft zoals het automatisch scheiden van belangrijke e-mail en reclame. Maar ook nog eens fijn is in gebruik. Ieder geval fijner dan de standaard e-mail app van je iPhone.

Het inloggen in de Gmail app gaat gelukkig heel makkelijk:

 • Start de Gmail-app en druk op inloggen
 • Als je een Google-account hebt kies dan voor Google
 • Vul je inlog gegevens in en tada! Je kunt aan de slag.

Meer hoef je niet te doen om in Gmail te kunnen inloggen met je iPhone.

Inloggen Gmail via Android

Het inloggen in Gmail via Android is net zo gemakkelijk als met een iPhone. Je volgt letterlijk dezelfde procedure met als verschil dat bij de meeste Android toestellen Gmail als geïnstalleerd en ingesteld is. Mocht dit toch niet het geval zijn, dan kan je via de Google Play Store Gmail makkelijk installeren.

Het voordeel van een Android toestel is dat je bij het instellen van je telefoon als je Google-account hebt opgegeven, waardoor dit al voor Gmail is ingericht. Je hoeft dus letter in de meeste gevallen niks te doen.

Volg de volgende stappen om een nieuw account toe te voegen.

 • Start de Gmail app
 • Klik rechtsboven op de profielfoto
 • Kies voor Nog een account toevoegen
 • Volg de inlog instructie van Google en klaar!

Conclusie

Klopt de titel automatisch inloggen in Gmail eigenlijk wel? Ik vind van wel. Je moet wel eerst een autorisatie uitvoeren, zodat Google weet dat jij degene bent die in het ecosysteem van Google aan de slag gaat.

Heb je dat eenmaal gedaan in Chrome, dan is het heel simpel, dan kan je elk app binnen de Google ecosysteem gebruiken.

Voor Android en iPhone Smartphones werkt het net anders. Bij iPhone zal je per Google app moeten éénmaal moeten inloggen. Met een Android is het makkelijker. Daar heb je al geautoriseerd met het instellen van je toestel. Lekker makkelijk dus.

Vind je dit artikel waardevol of heb je andere vragen of opmerkingen. Laat dit dan weten via een reactie onder aan dit artikel. Alvast bedankt.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.