Wat is een Google Account?

Wat is een google account

Je vindt het prettig als je YouTube opstart, dat je gelijk voorgestelde video’s krijgt, waar je interesse in hebt, dat je direct je e-mail kunt lezen en de foto’s die je met je smartphone hebt gemaakt kunt inzien en bijwerken.

Je wilt graag bekijken waar je afgelopen week allemaal bent geweest. Dit zijn allemaal zaken waar je een account voor nodig hebt, en wel te verstaan een account van Google. Wat is een Google-account? Voordat we dat gaan bespreken, kijken we eerst naar wat Google is. Nou ja eigenlijk het hele ecosysteem van Google.

[ez-toc]

Het Google ecosysteem

Het Google ecosysteem zorgt ervoor dat je binnen het ecosysteem makkelijk kunt schakelen tussen verschillende apps, maar ook makkelijk informatie uit die apps kunt gebruiken in andere apps binnen het ecosysteem.

Neem nu het voorbeeld. Je maakt een foto met je iPhone. Je laat je foto’s automatisch synchroniseren met Google Foto’s. Deze foto bewerk je met Google Foto’s en wil je gebruiken in een presentatie sheet van Google. Deze sheet wordt netjes bewaart in je Google Drive, net zoals je Foto’s en je E-mail.

In mijn blog 3 Makkelijke Manieren om je Foto’s vanaf iPhone naar PC te kopiëren kun je bekijken wat de beste manier is voor jou om foto’s van je iPhone naar je PC over te zetten.

Google ecosysteem Foto's en Presentaties

Onderdelen van het Google ecosysteem zijn onder andere:

  • Gmail
  • Agenda
  • Drive
  • Foto’s
  • Maps
  • YouTube
  • Keep
  • Spreadsheet
  • Documenten
  • Presentaties

En er zijn nog veel meer apps.

Google ecosysteem overzicht

Dit is nog maar een klein voorbeeld van de mogelijkheden. Je ziet eigenlijk dat Google een ontzettend groot ecosysteem heeft.

Google heeft overigens geen monopolypositie met betrekking tot het ecosysteem. Er zijn 2 grote bekende grote bedrijven die ook een ecosysteem gebruiken. Dat zijn Apple en Microsoft.

Apple en Microsoft doen eigenlijk hetzelfde, alleen dan binnen hun eigen dienstverlening. Bron

Samengevat is het Google ecosysteem een platform van meerdere applicaties die met elkaar verbonden zijn, zodat jij snel kunt schakelen en informatie kunt gebruiken en dat allemaal via 1 Googleaccount.

Als dit niet handig is, dan weet ik het ook niet meer.

Wat is een Google Account?

Nu het duidelijk is wat het ecosysteem van Google is, kan ik duidelijker uitleggen wat een Google Account is. Een Googleaccount is dus een entiteit binnen het ecosysteem van Google. Dit zorgt er dus voor dat je met 1 account al deze apps kunt gebruiken, maar nog belangrijker, ze zijn ook met elkaar verbonden door het Googleaccount.

Dit account is dus persoonlijk. Je herkent het aan het extensie @gmail.com. Veel mensen hebben al een Googleaccount omdat er toch wel voordelen aan zitten, maar niet als je privacy belangrijker vindt dan efficiënt online te werken. Hier kom ik nog op terug.

Voordelen van het hebben van een Google Account?

Allereerst maar het belangrijkste voordeel. Een Google Account is gratis! Het kost je helemaal niks. Je hoeft geen iPhone aan te schaffen om gebruik te kunnen maken van het ecosysteem van Google. Je maakt een account aan en je kunt gelijk aan de slag.

Na het aanmaken van je account krijg je van Google 15 GB aan opslag. Dit is voor alles wat je binnen je Google ecosysteem gebruikt. Dus voor je e-mail, Foto’s, video’s, opgeslagen documenten, spreadsheets, presentaties etc.

Ik hoor je denken, is dit wel genoeg? Zeker als je veel foto’s maakt, die je automatisch wilt opslaan in Google Foto’s, dan kan het vlug gaan, maar niet als je een trucje toepast. Uhm een trucje? Nou ja eigenlijk is het gewoon standaard functionaliteit, maar veel mensen weten het niet.

Je kunt met een simpele instelling ervoor zorgen dat je onbeperkt foto’s kunt uploaden, zonder dat het invloed heeft op je 15GB. Je leest het goed onbeperkt. Hoe zit dit dan?

Onderstaand afbeelding is een voorbeeld. Je kunt in Google Foto’s naar 1: Instellingen en hierna kies je voor 2.

Instellingen - Google Foto's

Let er wel op, het staat er ook wel bij. Origineel uploaden is onderdeel van het quotum van 15GB. Hoge kwaliteit dus niet. Wil je dus je originele resolutie behouden, dan is de hoge kwaliteit dus niet de juiste keuze voor je. Maar zoals je op de afbeelding kunt zien. Voor €1,99 per maand kun je 100 GB gebruiken.

Hoe maak je een Google Account aan?

Als je een account wilt gebruiken is het belangrijk om te weten dat de voordelen die zo’n account geeft ook een aantal nadelen heeft. De belangrijkste die te vermelden waard is, is je privacy. Google gebruikt namelijk veel data om je te helpen met het vinden van de juiste dingen op de juiste tijd. Wil je een routebeschrijving van huis naar werk, dan kan je van tevoren je huis- en werkadres invullen.

Wil je iets opzoeken op Google, dan krijg je vaak de juiste producten en ook nog eens een locatie bij jou in de buurt. Als je dit niet erg vindt, maak dan een account aan om daar voordeel uit te halen. Wil je toch een Google account en privacy, dan is er maar één advies, bescherm jezelf met Bullguard.

Hieronder zie je een instructie hoe je een Google Account kunt aanmaken + nog een instructievideo.

Klik op inloggen

Start je browser en ga naar https://google.nl en klik rechtsboven om inloggen.Google-account maken stap 1

Vul je gegevens in

Google heeft wat informatie van je nodig om in te vullen. Vul zoals gevraagd je gegevens in.Google account aanmaken stap 2

Vul een herstel e-mailadres in

Stel dat je je inloggegevens niet meer weet dan is het handig als er een backup e-mailadres aanwezig is zodat Google je kan helpen met het herstellen van je account.Google account aanmaken stap 3

Ga akkoord met de voorwaarden

Voordat Google je account aan kan maken, moet je akkoord gaan met voorwaarden. Lees deze goed door ook al is het veel tekst. Google account aanmaken stap 4

Controleer je instellingen en klaar!

Nadat je account is aangemaakt is het verstandig om je account te controleren. Ben je gereed met controleren dan kan je aan slag gaan met alle mogelijkheden binnen het Google ecosysteem!Google-account maken stap 5

Hieronder nog een korte video hoe je een Google account kan aanmaken

YouTube hoe je een Google account kunt aanmaken. Kanaal van Computer Uitleg.nl

Conclusie

Ik denk dat het nu wel duidelijk is wat een Google Account is. Je kunt er in ieder geval veel voordelen behalen binnen het ecosysteem van Google. Als je privacy hoog in het vaandel hebt zitten, dan is het misschien beter om alternatieven te zoeken of met een VPN-dienst en/of Adblocker je privacy te beveiligen.

Met een Adblocker kun je ongewenste reclame blokkeren. Wil je weten wat een VPN-Dienst is, lees dan mijn blog Wat is een VPN?

Hoe dan ook is het altijd raadzaam om te kijken wat jij kunt doen om je privacy te beschermen.

Deze blog bevatte een korte instructie hoe je een Google account kunt aanmaken. Mocht je zelf nog vragen hierover hebben, of je wilt er meer over weten, laat dit dan weten via de comments onder deze blog.

Wil je veilig op het internet en gebruik maken van alle onlinediensten, zonder bang te zijn voor Virussen? Gebruik dan BullGuard Antivirus. Klik op de onderstaande knop om naar de BullGuard shop te gaan.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.