Het woord OEM staat voor Original Equipment Manufacturer. Oftewel licentie sleutel die fabrikanten gebruiken voor het installeren van een geactiveerde versie van Windows 10.

Tegenwoordig worden er ook OEM activatie codes verkocht aan de consument zelf.

Een voordeel is dat een OEM licentie goedkoper is dan een Retail versie van Windows 10. Dus het kost je maar 2 a 3 tientjes.
Een nadeel is dat een OEM licentie alleen werkt op het systeem waarop je hem activeert. Je kunt hem niet meenemen naar een ander systeem, zoals met een Retail versie wel kan.

Klik op de volgende link als je wilt weten waarom het verstandig is om Window 10 te activeren.