4 Super Betaalbare Laptops voor Studenten in 2020

google zoeken naar laptop

De scholen beginnen weer na een bijzondere vakantieperiode. Dit schooljaar weet niemand echt wat er staat te gebeuren. Je kunt wat dat betreft beter goed voorbereid zijn, zodat je ook thuis prima je studie kan volgen. Hiervoor ben ik op zoek gegaan naar de 4 betaalbare laptops voor studenten in 2020.

Er zijn veel aanbiedingen te vinden en hoe fijn is het nu dat ik alles al heb uitgezocht voor je. Ik kan natuurlijk niet kijken in je portemonnee. Hiervoor zorg ik ervoor dat de laptops uit verschillende prijscategorieën vallen.

[ez-toc]

De zoektocht naar de 4 betaalbare laptops voor studenten

De zoektocht begint altijd bij Google. Daaruit komen enkele webshops naar voren, waarvan ik weet dat als ik iets aanschaf en het gaat niet goed dat de service goed geregeld is. Mijn voorkeur gaat uit naar Coolblue.

Bol.com is geen slechte keuze in Nederland. Wil je weten wat de webshops te bieden hebben klik een van de knoppen hieronder.

Zoekende op de webshops viel mij op dat de beste keus laptops bij Coolblue niet leverbaar zijn bij andere webshops. Hierdoor is prijsvergelijking lastig.

De categorieën waar ik een keuze uit wil maken is Basisklasse, Middenklasse en Topklasse. Uit deze drie categorieën was de zoektocht niet makkelijk. Sterker nog, het was bijna niet te doen, omdat er zoveel aanbod is, en in dat aanbod soms alleen uiterlijk verschilt. Ik heb hierom ook gekeken naar de reviews. We gaan snel naar het resultaat in de Basisklasse.

Beste koop Basisklasse

De term Basisklasse is om aan te geven dat er een maximumbedrag geldt. Dit bedrag heb ik tot maximaal € 350,-

Binnen dit budget kun je verschillende kanten op, echter voor een studie is vaak alleen tekstverwerking nodig. Dan ben je in de Basisklasse beter af bij een Chromebook of Windows 10 laptop met een relatief tragere processor.

Na alle opties vergeleken te hebben, is de volgende laptop gekozen beste koop Basisklasse.

Acer Chromebook 314 CB314-1HT-C6XM

Acer Chromebook

Deze Acer Chromebook is echt een basic laptop met touchscreen. Je kan er makkelijk tekstverwerking op doen en bijvoorbeeld video streaming zoals YouTube en Netflix. Je kan hier prima via de webcam je studie volgen. Deze Acer heeft Chrome OS als besturingssysteem. Dat betekent dat alles in de Cloud werkt. Een internetverbinding is dus nodig als je alle functies goed wilt gebruiken.

Beste koop Middenklasse

Dan gaan we naar de Middenklasse. Deze klasse valt tussen € 350,- en € 650,-

Binnen dit budget heb je ook een Chromebook, echter heb je vaak dan meer nodig dan alleen tekstverwerking. Je wilt in dit segment ook en goede webcam hebben en zeker een uitstekend beeldscherm. Ik hou er rekening mee dat we veel vanuit huis gaan studeren.

Dit gezegd hebbende, zorgt dit er ook voor dat de processor sterker moet zijn en hiervoor is de beste keus geworden

Lenovo IdeaPad 3 14ADA05 81W0006FMH

lenova ideapad

Nadat ik deze Lenovo had gevonden, was ik verbaast dat je met een Middenklasse laptop al prima videobewerking kan doen. In deze prijsklasse had ik dat nog niet verwacht. Lenova staat bekend om zijn betrouwbare producten en hiervoor kon ik dan ook niet anders dan deze laptop uitkiezen als beste Middenklasse.

Beste koop Topklasse

Dit is het duurste en daarom ook grootste segment, met ontzettend veel keus. Het budget is vanaf € 650,- en hoger. Ik heb geen maximum opgelegd.

Vanaf deze klasse kun je niet alleen kiezen voor een Windows 10 laptop, maar ook voor een Apple-product. Hiervoor wordt het lastiger om een keuze te maken, omdat Apple computer populair zijn, maar zeker niet betaalbaarder zijn vergeleken met Windows 10 laptops, echter Apple computers een hogere restwaarde behouden, heb ik zowel een keuze gemaakt uit een Laptop met het Windows 10 besturingssysteem als een keuze van een Apple-product.

De keuze is hierom gevallen op de volgende laptops.

HP Spectre X360 13-aw0600nd

hp specter

Deze unieke Laptop heeft niet alleen een touchpad, maar kan zijn scherm helemaal omklappen, zodat je hem ook als tablet kunt gebruiken. Goedkoop is deze laptop niet, maar alles wat je nodig hebt voor tekstverwerking, videobewerking, multitasking en zelfs een 4K OLED-scherm, heb je alles in huis wat je nodig hebt.

Apple MacBook Air (2020) 8/256GB

macbook air

Apple wordt vaak gezien als een duur alternatief. Het klopt dat je voor deze prijzen minder krijgt dan bij een Windows laptop, maar men vergeet enkele dingen. Mac OSX is een zeer geoptimaliseerd besturingssysteem die dezelfde krachtsinspanning kan leveren als een Windows alternatief met sterkere componenten. De restwaarde na 3 jaar gebruik is ook een stuk hoger dan bij een Windows laptop. De netto-investering is hierom vaak lager dan bij een Windows laptop. Op Marktplaats.nl staan Macbook Air uit 2007 nog te koop voor € 700,-. Deze MacBook Air geeft je dus alle mogelijkheden om je studie te volgen, video te bewerken en nog veel meer. De accuduur is ook uitstekend te noemen.

Samenvatting

De keuze is natuurlijk tijdgebonden. Over 3 maanden kan het al helemaal anders uitpakken. Wil je zelf kijken dan zal ik je onder in enkele linkjes naar websites geven om zelf ook te kijken, misschien heb je andere specifieke wensen, waar in dit artikel geen rekening is gehouden. Het is daarom belangrijk dat dit een advies is en geen must. Kortom de onderstaande resultaten geven je in ieder geval een richting om te zoeken.

Basisklasse: Acer Chromebook 314 CB314-1HT-C6XM

Middenklasse: Lenovo IdeaPad 3 14ADA05 81W0006FMH

Topklasse: HP Spectre X360 13-aw0600nd en Apple MacBook Air (2020) 8/256GB

Het kan natuurlijk allemaal nog duurder en beter, maar dan klopt de titel van deze blog niet meer. Als ik kritisch ben over mijn eigen blog, dan is dat zeker in de Topklasse het geval. De prijzen van deze laptops zijn natuurlijk niet voor iedereen betaalbaar, maar in zijn eigen klasse weer wel.

Beste keuzes bij webshops

Hieronder nog de beloofde links naar drie webshops.

Laptop overzicht Coolblue.nl

Laptop overzicht Bol.com

4 super betaalbare laptops voor studenten 2020

Feedback

Ik ben heel erg nieuwsgierig wat jullie van dit artikel vinden. Stuur je reactie hieronder. Alvast bedankt voor je Feedback.

Vergeet overigens niet om mijn andere blogs te lezen!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.